Slow Food вечеря по време на Зелени дни

На световния ден на биоразнообразието, 22 май (петък) от 19,00 часа, като част от програмата на Зелени дни - фестивала за алтернативен туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи в столичния ресторант Shades of Red (Гранд хотел "София") ще се състои вечеря с дегустация на традиционни български фермерски продукти.
Менюто, наречено Вкусове и аромати от Рила и Пирин (може да го видите в галерията), е изготвено от шеф-готвача на Shades of Red Жоро Иванов и Надежда Кротева, собственик на къща за гости "Дешка" в село Горно Драглище и производител на традиционни колбаси.
По време на вечерята гостите на ресторанта ще имат възможност да опитат аавтентични български продукти като толумско сирене от каракачанска овца от село Влахи, тръненик - сушен колбас от черен дроб и нафпавок от село Горно Драглище, прясна овча пастърма от село Брезница, зелено сирене от село Черни Вит. Някои от тези продукти са включени, а други очакват да бъдат номинирани за Slow Food каталога на изчезващите храни Съкровищница на вкусове.
За повече информация и закупуване на куверти (50 лв) за вечерята с български традиционни фермерски продукти позвънете на 02 811 0 930 или пишете на events@grandhotelsofia.bg.