Начало За нас Реклама Контакти

Slow Food вечеря по време на Зелени дни

Снимка за Slow Food вечеря по време на Зелени дни

На световния ден на биоразнообразието, 22 май (петък) от 19,00 часа, като част от програмата на Зелени дни - фестивала за алтернативен туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи в столичния ресторант Shades of Red (Гранд хотел "София") ще се състои вечеря с дегустация на традиционни български фермерски продукти.

Менюто, наречено Вкусове и аромати от Рила и Пирин (може да го видите в галерията), е изготвено от шеф-готвача на Shades of Red Жоро Иванов и Надежда Кротева, собственик на къща за гости "Дешка" в село Горно Драглище и производител на традиционни колбаси. 

По време на вечерята гостите на ресторанта ще имат възможност да опитат аавтентични български продукти като толумско сирене от каракачанска овца от село Влахи, тръненик - сушен колбас от черен дроб и нафпавок от село Горно Драглище, прясна овча пастърма от село Брезница, зелено сирене от село Черни Вит. Някои от тези продукти са включени, а други очакват да бъдат номинирани за Slow Food каталога на изчезващите храни Съкровищница на вкусове.

За повече информация и закупуване на куверти (50 лв) за вечерята с български традиционни фермерски продукти позвънете на 02 811 0 930 или пишете на events@grandhotelsofia.bg.

от Меню Май 2015
Коментари