Slow Food гостува на DiVino.Taste

На 16 ноември, събота, Slow Food България, организацията, която се занимава със съхраняването на традиционното производство на храна в страната, гостува на DiVino.Taste, най-големия форум за българско вино.
През целия ден ще може да се срещнете и разговаряте с производителите на едни от най-интересните и редки български продукти - зелено сирене от Черни Вит, нафпавок от Горно Драглищe и толумско сирене от каракачански овце.
В 17,15 часа е началото на семинар - дегустацията „Български вкусове с Йоли и Slow Food”. В нея Йоланта Делибозова от популярния кулинарен блог Вкусно с Йоли и телевизионното предаване „Домашни рецепти с Йоли“ ще представи своите кулинарни интерпретации на българските Slow Food продукти и ще сподели защо родната кулинарна традиция е извор на вдъхновение за нея. А каква е тайната на добрия продукт ще разберете лично от производителите. Дегустацията ще бъде придружена с вина от Асоциацията на независимите лозаро-винари.
Билети за ранно записване за дегустацията „Български вкусове с Йоли и Slow Food” може да закупите тук. Местата са ограничени.
Събитието е част от конференцията "Новата обща селскостопанска политика на ЕС през 2014-2020. Къси вериги за доставка на храни - устойчиво развитие и съхранение на природните ресурси и културното наследство в селските райони". Конференцията се организира в рамките на проекта "Насърчаване на зелено и устойчиво бъдеще в България чрез повишаване на информираността на обществото", който се финансира от Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" на ЕК.