Начало За нас Реклама Контакти

Slow Food дегустация в София

Снимка за Slow Food дегустация в София

На 7 февруари, петък, Slow Food в България ще участва в конференцията за безопасност на храните Знаете ли какво ядете?, организирана от Информационното бюро на Европейския парламент. Събитието започва в 10 часа и ще се проведе в сградата на Бюрото на ул. „Георги С. Раковски“ 124, София. Очаква се да дойдат представители на генералната дирекция „Здраве и потребители“ (DG SANCO) към Европейската комисия, както и представители на Българската агенция по безопасност на храните и Министерството на земеделието и храните.

След презентациите и дискусиите, свързани с проблемите с храната, Slow Food в България съвместно с Инициативна група на малките семейни ферми и преработватели организират за всички участници в конференцията дегустация на български продукти и вина. Всеки ще може да опита нафпавок от с. Горно Драглище, отлежали кашкавали от с. Борино, ябълки от с. Хераково, пловдивски рачел, пресен биволски кашкавал, традиционни български лютеници, занаятчийски квасен хляб, фермерски сирена и кашкавали от краве и козе мляко. Всички продукти са придружени със сертификат за безопасност, издаден от лицензирана лаборатория. Представените вина са от малки изби, обединени в Асоциация на независимите лозаро-винари в България.

С тази дегустация Slow Food България иска да покаже потенциала на родните фермерски храни и още веднъж да се повдигне въпросът за необходимостта от спешно регламентиране на производство на храни във фермата и директната им доставка до крайния потребител. 

Списание Меню и menumag.bg са партньори на събитието.

За да вземете участие в конференцията и дегустацията на български фермерски храни, е нужно само да се регистрирате.

от Меню Февр. 2014
Коментари