Slow Food България на София диша

София диша е вече добре познат на столичани мултижанров градски фестивал, който обединява визуални и сценични изкуства, литература, екология и спорт, социално-образователни инициативи.
Тази година в четири последователни недели, четири софийски улици ще бъдат отворени само за пешеходци и за участниците във фестивала. Началото е на 4-ти август в 16,00 часа на ул. "Цар Иван Шишман", а акцентите ще са върху околната среда.
Тогава (04.08.20013, 16:00) доброволческият екип на Slow Food в България ви кани в своя кът пред 7-мо училище, за да разкаже за мисията, философията и идеите на организацията. Ще има разговори по вкусни и важни теми и ще научите как се прави трахана. Донесете домашно приготвена храна, за да я споделите с гостите на София диша 2013, защото успешните общностите се формират около вкусна трапеза и заради по-добрия съвместен живот.
Slow Food в България вече почти 10 години работи за съхраняване на кулинарните традиции и култура на местните общности, запазване на агро- и диво биоразнообразие и популяризирането им като част от българското културно наследство. Една от основните цели на организацията е да информира обществото по отношение на въпроси, свързани с качеството на храните и да популяризира едно ново отношение към живота, което се подчинява на естествен ритъм и е свързано с природата и здравето на хората чрез консумирането на храна от най-високо качество.
Меню и DiVino са медийни партньори на фестивала и ще участват със свои кътове на останалите три недели от фестивала. Приятели, очакваме ви!