Начало За нас Реклама Контакти

Шеф Сидония Радева ще готви с ракия

Снимка за Шеф Сидония Радева ще готви с ракия
шеф Сидония Радева

Чаровната майсторка на професионалната кулинария Сидония Радева ще представи как се приготвя сьомга и сорбе с ракия. В рамките на Балканския фестивал на ракията, организиран от 24 до 26 октомври в Мраморно фоайе на НДК, една от най-успешните дами сред българските шеф-готвачи ще покаже възможности за комбиниране на ракия с храна, а също и ястия, които могат да се приготвят с традиционната балканска напитка. Домашно приготвена сьомга и сорбе от круша, приготвени с ракия са само част от специалитетите, които Сидония ще демонстрира по време на първия Балкански фестивал на ракията. Урокът ще се проведе в зала 8 на НДК на 25 октомври от 16:15 часа, като част от семинарите, посветени на напитката. В рамките на лекцията, гостите ще имат възможност да дегустират приготвените ястия.

„В България е традиционно да се консумира ракията със салата, с основното, дори и с десерта. Готвенето с ракия е по-иновативно. Обичайно ракията се е използвала за приготвянето на марината в българската кухня”, каза Сидония. В рамките на курса тя ще представи как влияе използването на напитката върху вкуса на храната и кои са подходящите комбинации за десерт, както и с меса. Ще бъдат представени също така необичайни ракии като медената и лютата и тънкости за обвързването им с с храната. „Готвенето с ракия подсилва аромата на храната и дава един завършен и по-пълноценен вкус”, добавя Сидония Радева.
 

от Меню Окт. 2013
Коментари