Предстои националната квалификация на Bocuse d'Or

На 6 и 7 ноември 2013 г. в софийския Интер Експо център по време на СИХРЕ 2013, за втори път в България ще се проведе квалификация за най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or. Победителят от националната квалификация ще представи България на европейския кръг от Bocuse d’Or.
В света на кулинарията Bocuse d’Or има статута на наградите Оскар. Конкурсът е създаден през 1987 г. от един от най-големите готвачи в света, Paul Bocuse. Оттогава на всеки две години се организират три големи регионални квалификации: Bocuse d’Or Европа, Азия и Латинска Америка.
Организатор на квалификацията у нас е Българската асоциацията на професионалните готвачи, оглавена от популярните шеф-готвачи Андре Токев и Иван Манчев.