Пето издание на Sofia Restaurant Week
Предстоящото пето издание на Sofia Restaurant Week ще се проведе от 16 до 22 септември и ще предложи селекция от 29 три- степенни гурме менюта на фиксирана цена от 29 лева за всяко.
Фестивалът на софийските ресторанти се завръща за новото си есенно издание. През май 2018 година, в пролетното издание на фестивала, клиентите са били над 7000, а сега организаторите очакват те да надхвърлят 8000 души.
Кои ресторанти участват?
Ако погледнете в интернет страницата на събитието ще откриете много нови, утвърдени или традиционни заведения. Предлагаме ви списък с местата, където да направите своята резервация, като разпределението по категории е на организаторите:
Ресторанти с авторската кухня
Iv by Chef Evropeiski на Пламен Европейски, Cactus на ТВ водещ Иван Манчев, Bistrello на Владимир Тодоров и Щастливото прасе с шеф-готвач Джун Йошида.
Новооткрити ресторанти в София
Floret, 360 sky Restaurant, индонезийски ресторант Raja Bali, Nota Bene и турски ресторант Konak.
Класическа кухня ще откриете в
Къщата с часовника, Грозд, Talents и Tempero.
Bar & Dinners
Vino&Tapas, Koto и La Cattedrale
Екзотична кухня
Тайландски ресторант Royal Thai, японски ресторант Hamachi-ni и индийски ресторант Kohinoor.
Модерна кулинария
Social, The View и Barrique
Международна кухня
Розе, La Pastaria и Брик Кафе.
Вкусна и проверена кулинария
Ниагара, Клуб Пушкин, Ascua и Арбат
Интересен акцент в програмата на Софийската седмица на ресторантите е инициативата на Метро за подкрепа и популяризиране на розовия домат и традиционния кашкавал, за която шеф-готвачите на ресторантите ще предложат на специално събитие за ценители и медии ястия с български розов домат и кашкавал.
Всички ресторанти, както и менютата, които предлагат, можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week.