Откриха Corso Ателие за Десерти
Столицата ни може да се похвали с още една специално място за изискани десерти и солени печива – точно срещу Руската църква. Не се нарича сладкарница, а ателие за десерти. Връзката между изящното изкуство и финото сладкарство в Corso Ателие за Десерти беше и повод на официалното откриване да присъстват много хора на изкуството, някои от които активно се включиха в изработването на сладки арт творби.
Шеф Тодоров, който оглавява кухнята на ресторант La Casa, е шеф готвач и на Corso, а сладката му половинка Виктория ръководи екипа от майстор сладкари, с който заедно творят вкусните домашни десерти на Corso Улица. През април тази година шеф Тодоров спечели престижната награда Готвач на България на Националната кулинарна купа в Пловдив – най-голямото кулинарно състезание, организирано от Българска асоциация на професионалните готвачи.
В Corso Ателие за Десерти може да се насладите на сладки творби като малиново пети гато(мус от малини, малинов крем с лайм, сиропирана бишкота с малини и кирш), торта с млечен шоколад и кестени (мус от млечен шоколад, мармалад от ананас, хрупкава основа с лешници и фюлетин, кейк от кестени) или екзотичен тарт (ганаш от маракуя, крем от лайм, карамелизирани екзотични плодове, кокосова бисквита), сред много други.
Кафето, твърде важно за подобно място, е на DabovSpecialtyCoffee. С него тук приготвят дори и кафе за ядене. Прочутият италиански традиционен кафе десерт, наречен Espresso Affogato (в превод от италиански affogato означава „удавен“) се приготвя от две съставки – сладолед и шот еспресо, като сладоледът се залива със силно еспресо. „Що се отнася до произхода на този десерт, казват от Corso, няма информация дали луд сладкар или бариста експериментатор го е създал, но без значение кой точно носи тази сладка вина, ние сме му изключително благодарни, защото към любимото ви кафе и сладолед добавихме хрупкави бисквитки, ликьор и портокалови корички и този експеримент създаде нашето кафе за ядене.“