Национално изложение-фестивал "Вино и храна"
.jpg)
В Двореца на културата и спорта във Варна от 25 до 27 април 2014 г. над 40 винарски изби и производители на хранителни продукти от цялата страна ще покажат своята продукция - вина, меса, сирена, колбаси и хлебни изделия.
Ето какво ви очаква в дните на националното изложение-фестивал "Вино и храна“.
Гурме-зона Ресторантът
Тук всеки ден ще се предлагат различни тристепенни менюта, приготвени от някои от най-талантливите ни шеф-готвачи: Петър Йоргов от DiWine във Варна, Петър Бураков от "Мусала" във Варна и Александър Таргов от Chefs Club в Стара Загора.
В гурме-зона „Ресторантът“ може да обядвате за 15 лв. на ден, а пакетната цена за трите дни на изложението е 35 лв. Необходимо е да направите резервация от предния ден на телефон 0899 877 278.
Вижте предложенията на „Ресторантът“!
Дегустация на вино и храна
По време на събитието посетителите ще дегустират вината на повече от 40 български изби и български производители на хранителни стоки.
Съпътстваща програма
Освен дегустация на вино и храна в програмата на фестивала е заложена и семинарна част в зала “Конгресна”, офис 7, Дворец на спорта и културата – Варна:
- "Импровизации на тема кафе" с Йордан Дъбов, 26 април 2014 (събота), 11:00 ч. – 12:00 ч.
- "Белите вина: Нов хоризонт за българските изби" с Яна Петкова, 26 април 2014 (събота) 16:00 ч. - 17:00 ч.
- "Неделна фиеста на сетивата: вино и сухи мезета" с Любомир Стоянов, 27 април 2014 (неделя), 15:00 ч. - 16:00 ч.
Цената за участие в семинар е 10 лв.
Записването за всички семинари е предварително на телефон 0888 613 068 до изчерпване на местата, като талони може да се закупят и по време на изложението в зала’’Младост’’.
Повече за семинарите
Изложба
На XI Международно туристическо изложение „Културен туризъм 2014” във Велико Търново Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите получи награда за принос за популяризиране на културата и традициите на българското вино за ретроспективната изложба „Лозарството и винарството през вековете“. Изложбата е дело на Борис Калинков и е реализирана на 36 платна от ФИЛ рекламна агенция.
Желаещите да я разгледат, може да направят това по време на фестивала.
Работно време и достъп за изложението
25 април, (петък) – 11:00 ч. – 19:00 ч.
26 април, (събота) – 10:30 ч. – 19:00 ч.
27 април, (неделя) – 10:30 ч. – 17:00 ч.
Вход за изложението – 5 лв.
Пакетна цена за 3-те дни – 10 лв.
Menumag.bg и divino.bg са медийни партньори на фестивала и ще участват със собствен щанд, на който жителите и гостите на Варна ще могат да намерят списанията и книгите на Gourmet Publishing на преференциални цени.