Начало За нас Реклама Контакти

На вечеря с Foodies

Снимка за На вечеря с Foodies

Синтезът между различните изкуства винаги води до изненадващи и вълнуващи резултати. Затова DiVino.Taste и Киномания впрегнаха общия си потенциал и създадоха две кино вечèри, които съчетават документалния филмов подход към храната и професионализма и творчеството на един шеф готвач. 

На 19 ноември, (четвъртък) от 19:30 часа в зала 10 на НДК - един ден преди началото на форума на българското вино DiVino.Taste, ще бъдат сервирани шведския документален филм Foodies и  предизвикателна вечеря от шеф Димо Димов.

 

Foodies

Швеция, 2014, 95 мин., документален филм, режисьор Томас Джаксън, Шарлот Ланделиус и Хенрик Стокаре

Кои са Foodies? Явлението доби размерите на утвърдена субкултура в съвременното общество: хора, обсебени от качествената и изискана храна, готови да ѝ посветят времето, средствата и емоциите си. Повечето от фудитатаподдържат постоянен блог или споделят информация в социалните мрежи. Такива са и героите на филма, който ще ни отведе по стъпките им в най-прочутите тризвездни по гида „Мишлен“ ресторанти на света.

кадър от Foodies

Отдадени на преклонението към храната, което от хоби се превръща в начин на живот, те са добили статуса на престижни кулинарни критици, защото критериите им са обусловени от „звездния“ им опит. Това са хора, които прекарват живота си в обикаляне на планетата и... ядене. Хора, чието мнение толкова високо се зачита от професионалистите в бранша, че да си резервират място и в най-труднодостъпните ресторанти за тях не е проблем. Кои са тези хора, кои места посещават, какво консумират там, дали това ги прави щастливи, дали харесват всичко, което опитат... вижте сами. И опитайте

шеф Димо Димов

Менюто на шеф Димо Димов:

 

Прясно изпечен хляб

Предястия

Крем от гъши дроб,

салата от киноа и червена леща, листа от тученица, 

хляб със звезден анасон

Основно ястие

Френско петле в два стила:

Кок-о-вен; филе с масло от салвия и трюфел, ризото с кестени

Десерт

Гато "Марсел" с малинова пяна

Купете куверт тук!

от Меню Ноем. 2015
Коментари