Метро Академия отпразнува третия си рожден ден

Съзвездие от 16 български топ готвачи в гастрономическо шоу за третия рожден ден на Метро Академия
Метро Академия отпразнува своя трети рожден ден с весело парти и вкусно шоу, в което 16 от най-популярните и утвърдени шеф-готвачи у нас представиха свои впечатляващи кулинарни творби. Всеки от майсторите демонстрира своя замисъл, базиран на традициите и авангарда в българската и световната кухня, и вдъхновен от богатото разнообразие на продукти от магазините на Метро България.
Партито събра и председателите на двете основни професионални обединения на готвачите в България – АндреТокев от БАПГ и Жоро Иванов от Евро-Ток, които заедно благодариха от името на своите членове за подкрепата на МЕТРО Академия за успешното развитие на тяхната гилдия.
Професионалният учебен център е създаден преди три години, за да съсредоточи усилията на компанията, насочени към основната й целева група – хотелиери, ресторантьори и кетъринг компании (ХоРеКа). „За изминалите години Метро Академия се превърна в привлекателно място за обучения, демонстрации и дискусии, място, в което готвачите и баристите от цялата страна имат възможност да обменят идеи и умения с доказани професионалисти в своята област“, каза в обръщението си към гостите д-р Кристоф Шулте, управляващ директор на Метро Кеш енд Кери.
От своето създаване досега Метро Академия е реализирала близо 100 кулинарни курса. По отделни програми са обучавани над 400 курсисти. На стаж са били повече от 40 деца от професионалните училища по готварство и туризъм. Програма „Метро Академия на колела“ е имала 25 гостувания в цяла България, за да подкрепи бизнес партньори от ХоРеКа сегмента на място.