Кръгла маса за фермерските храни и ресторантите

На 7 ноември от 15:00 до 17:00 часа в Интер Експо Център ще се проведе кръгла маса на тема „Фермерските храни и ресторантския бизнес”.
Кръглата маса е организирана е като част от проекта „От Европа за Европа: репортажи, обучения и събития, свързани с разширяването на ЕС към Балканите и Турция”, изпълняван от Osservatorio Balcani e Caucaso. Български партньор и организатор на събитието е Асоциация на конвивиумите на Slow Food в България.
Домакин на кръглата маса ще бъде Серджо Валентини – собственик на ресторант Locanda delle tre chiavi в Изера, Трентино, който повече от 15 години представя на своите гости местните храни и разказва историите на хората, които ги произвеждат. Той ще сподели с участниците трудностите и добрите страни на такава философия, както и каква е личната отговорност на всеки ресторантьор и кулинар за околната среда и местните общности. Заедно с шеф-готвачи, ресторантьори, блогъри, ученици и студенти ще бъдат обсъдени възможностите такъв подход да се приложи и в България.
По време на цялото изложение Interfood & Drink на специален щанд ще бъдат представени разнообразни автентични храни от България и Балканите.