Кой ще говори на WiFo – първите трима

WiFo е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България. И го правим ние – Гурме Пъблишинг заедно с РОЙ Комюникейшън.
Идеята ни е да създадем общност от хора, за които добрата храна и вино са както наслада за сетивата, така и цяла философия. С WiFo искаме да съберем тези хора на едно място, на което те да споделят своя ентусиазъм и страст с други, които мислят като тях и да създадат нови контакти.
Затова поканихме 12 любители и професионалисти в кулинарията и винената култура, които да споделят своите идеи и преживявания с хубавото вино и добрата храна.
Представяме ви трима от тях:
Йоана Петрова

„Голямата ми страст е сладкарството и обожавам да готвя у дома.
Предизвикателство за мен са всички нови хранителни продукти и все още непознати вкусове, с които обичам да внасям динамика в менюто си. Но приоритет в храненето ми са сезонните продукти.
Влагайки енергията си в изучаване, създаване, пренасяне на чувства и мисли към други хора чрез храната, чрез писането и говоренето за нея, ме определя като кулинарен артист. Моята сцена е кулинарният блог Кулинарно — в кухнята с Йоана.
Йордан Дъбов
Кафе експерт, съосновател на Асоциация на българските баристи, собственик на Първата българска пекарна за гурме кафе My Gourmet Cafe, на My Gourmet World – компания, специализирана в доставката на гурме напитки. Той е лицензиран кафе-инструктор, маестро бариста и дегустатор на кафе.
Десислава Димитрова
е координатор на Slow Food в България от 2004 г. и представител за Източна Европа и Балканите в Международния борд на Slow Food. По професия тя е ботаник, а по призвание – откривател и възродител на уникални храни.
Slow Food се опитва да върне достойнството на дребните фермери и подчертава тяхната роля като пазители на нашето бъдещо благоденствие. Поради това движението набира все повече последователи. Днес в над 150 страни по целия свят Slow Food подкрепя местните общности в техните усилия да запазят своя бит и поминък. Мотото на движението е “Вкусна, чиста, честна храна”.
Как протича WiFo ?
Форматът е презентации на лекторите в рамките на 15 минути, след което ще има 10 минути за въпроси и отговори от гостите.
Кога?
12 април 2014 от 11:00 часа
Къде?
Sopharma Business Towers
Купете билети от vintageclub.bg
Подробна информация за форума може да намерите на wifo.bg