Какво ще ядем на DiVino.Taste 2016?
Макар DiVino.Taste – най-големият форум за българско вино, да е посветен, разбира се, на виното, от 18 до 20 ноември в НДК ще има и чудесна храна. Защото едното без другото не може.
В пространството пред зала 3, в която над 70 български изби ще представят вината си, ще е оформена Slow Food зона, където малки производители на изключително качествени продукти ще ги предлагат на гостите на изложението. Там всеки ще може да опита и закупи:
• саламурено и бито сирене от каракачански овце от Влахи
• козе сирене от мандра Козле, Разлог
• ръчните кашкавали на Мина Варджиева от Стара Загора
• родопски кашкавали на Сариева къшла
• мед и пчелни продукти на Медената къща
• крокмачи от Луковит
Ресторант Pure на шеф Димо Димов ще нахрани гладните посетители със специално разработени салати, сандвичи и бургери, а на щанда на Pure Pâtisserie ще има разнообразни десерти, включително и френски макарони, направени от Йоана Петрова (Кулинарно – в кухнята с Йоана).
За пореден път на DiVino.Taste шеф Станимир Радичев ще представи своите сирена с трюфели и манатарки, а на демонстрационния щанд на Crystal Steak всеки ще може да научи много за качественото говеждо месо, което вече е и с български произход. Месната част ще е подкрепена и от суровосушените колбаси на Васмар с марката 100 войводи.
Вкусни кроасани, ароматни печива и, разбира се, чудесен хляб ще осигури пекарна Bakers – техен ще е и хлябът в залата на виненото изложение, който ще прочиства сетивата по време на тридневния дегустационен маратон.
А ако някой има нужда от допълнителен тонус – насреща ще са кафетата и чайовете с безупречно качество на Dabov Specialty Coffee.