Каква ще е храната на DiVino.Taste 2017
На 17 ноември, петък, започва най-големият форум за българско вино - DiVino.Taste. В продължение на три дни в зали 7 и 9 на НДК всеки ще има възможността да дегустира повече от 500 вина от над 70 родни изби. И със сигурност всеки ще огладнее. Затова в пространствата пред залите на изложението ще се предлагат подбрани храни и деликатеси.
Традиционен партньор на DiVino.Taste, Slow Food в България покани малки производители, които ще представят своята качествена продукция:
Ферма и мандра Козле с био козе сирене от местna дългокосместа коза;
Заралийска занаятчийска работилница с ръчните кашкавали, сирена и колбаси на Мина Варджиева;
Медената къща - мед, пчелни продукти и складкиши.
Щандовете на Slow Food ще са разположени пред зала 9.
А ето и другите участници в хранителната част на виненото излoжение:
Bakers - хляб, печива и закуски. Компанията е технически партньор на DiVino.Taste.
Delishu - български деликатес от кашу, който е веган алтернатива на сиренето;
Сладки хапки - солети от лимец и сладки със стевия;
Малиновото вино на Трастена;
Разнообразни гръцки зехтини от Елис Сюприйм Тейст;
100 войводи - месни деликатеси;
Ръчни шоколадови бонбони от Модика;
Сладкарски изделия от 100 грама сладки;
1 метър шоколад;
Продукти с трюфели от Агролес.
Кафето с изключително качество за пореден път ще е осигурено от Dabov Specialty Coffee,