Начало За нас Реклама Контакти

Готвим бъдещето с GastronomiX 2016

Снимка за Готвим бъдещето с GastronomiX 2016

GastronomiX 2016, 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ

Талантливите и амбициозни шеф-готвачи в България години наред използват всеки възможен случай, за да пътуват и да се учат от онези свои колеги в Западна Европа, Скандинавия, Щатите и Азия, които създават и определят тенденциите във висшата кухня. Всеки значим кулинарен форум, където може на живо да се вдъхновят от най-добрите, е огромен тласък напред за родната висша кулинария и ресторантьорство.

За готвачите и ресторантьорите у нас обаче е важно да имат шанс, без да пътуват надалеч, без да отсъстват за дълго и без да влагат сериозни средства, да видят и попият на живо постиженията и идеите на свои колеги, българи и чужденци, чиито имена са символ на креативност, солиден опит и градивна кулинарна философия.

Точно такава е идеята на GastronomiX – новия професионален кулинарен форум, в който утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават своите знания и опит на свои колеги. Основната цел на форума е да даде възможност на изграждащите се готвачи и ресторантьори да получат нови знания, умения, идеи и вдъхновение, за да овладеят по-горни нива в професията. Същевременно GastronomiX ще популяризира българската висша кухня, вече утвърдените български шеф-готвачи и водещите български ресторанти.

GastronomiX 2016 ще се проведе на 9, 10 и 11 ноември като съпътстващо събитие на Специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване (СИХРЕ), провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център. 

GastronomiX 2016 включва конференция с лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.

Сред лекторите в GastronomiX 2016 са утвърдени шеф-готвачи като Йонас Лундгрен от Швеция, Ян Сминк от Холандия и български топ-готвачи, сладкари и бариста експерти като Димо Димов, Милен Панев, Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов, Елица Божинова, Йоана Петрова и Йордан Дъбов.

 

Демонстрационното готвене е със свободен достъп за гостите на СИХРЕ 2016Достъпът до програмата от лекции и презентации на GastronomiX 2016 е с платен вход или покана.

Началният час на демонстрациите и лекциите и през трите дни е 10:00.

Освен за готвачи и ресторантьори GastronomiX 2016 е полезен и интересен форум за кетъринг фирми и хотелиери, за доставчици и дистрибутори на продукти за ресторантската индустрия, както и за агенции за събитиен мениджмънт и медии.

Организатор и идеолог на GastronomiX e Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), основана през 2005 година. БАПГ е част от Световната асоциация на готварските общества и мисията й е да работи за добрия имидж на кулинарното съсловие в България, да оказва помощ в контакта между готвачи и партньори, организации, клиенти и колеги както в България, така и в чужбина.

Генерален спонсор на събитието е МЕТРО България.

Очаквайте скоро и пълната програма на GastronomiX 2016.

от Меню Окт. 2016
Коментари