Готвенето като приключение
У дома, то е ясно, едва ли някой ще се втурне да използва течен азот или ще се запаси с агар агар и калцик за сферификация, както правят знаменити световни шеф-готвачи като Хестън Блументал, Феран Адриа и Мишел Бра. И едва ли ще стигнем до приготвяне на "зелен хайвер" от пъпеш, "яйце на око" от кисело мляко и мед или вкусна пяна от тютюнев дим... Но онези от вас, уважаеми читатели, за които експериментите в кухнята са разнообразие и предизвикателство, може пък да намерят подходящо настроение и време и да се впуснат в една авантюра. Авангардните рецепти, които ще ви предложим тук и в следващите броеве, не изискват специално оборудване, нито пък съвсем загадъчни и неоткриваеми продукти - само повечко време, внимание и най-вече желание. Затова пък ще предложите на близките си ястие от висшата кухня. Освен това се надяваме да ви бъде забавно.
Първата рецепта от тази приклщченска поредица можете да видите тук .