Фотоизложба "Естетика на храната" на DiVino.Taste

По време на DiVino.Taste - 16 и 17 ноември, посетителите на най-мащабния форум за българско вино ще могат да разгледат изложбата "Естетика на храната" с фотографии от списание МЕНЮ.
Храната е общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, но също интелектуално предизвикателство и естетика. Ястията на масата пред нас и близките ни трябва да са вкусни и да доставят удоволствие, а изживяването от тях да носи мигове на радост от живота. Ако апетитната храна е представена красиво, зрението подготвя останалите сетива за очакваното удоволствие и усилва цялостния ефект. Като пресечна точка между две изкуства: кулинарията и фотографията, снимките на храна изискват майсторски приготвени ястия, вдъхновение и точен поглед през обектива, а също вкус към храната и презентацията й.
Автори на снимките са Ирина Гутова, която е и стилист на храната, и Николай Камбуров. Разбира се, ястията са приготвени от Ивелина Иванова - шеф-готвача на списание МЕНЮ.