Есенно МЕНЮ
Тази есен в списание “Меню” ще намерите рецепти с въображение, текстове с вдъхновение, снимки със стил.
Есенното “Меню” включва:
• Сезонна част с идеи за есента
- Ястия с моркови, тиква и карфиол
- Три варианта на мусака
- Представяне на подходяща за есенната кухня подправка
• Меню за всеки ден
- 5 бързи седмични рецепти
- Кратък речник с информация за по-малко известни продукти и термини
- Вино и храна – какво представлява розето и как се съчетава с конкретни ястия
- Видовете захар и подсладители – свойства, особености, предимства и употреба
- 10 идеи за приложения на консервирана риба тон
- 8 рецепти, представени стъпка по стъпка
- Пазарна информация за избрани подправки
- Здравословни аспекти на храненето – сезонността и вкусовите предпочитания
• Уикенд кулинария
- Идеи за парти –коктейли с уиски и апетитни хапки
- Съботно-неделна закуска – сладки и солени мъфини
- Обедно меню с крем от манатарки, телешко по креолски и тарт с тиква и смокини
- Практична екзотика – историята и готварските превъплъщения на бататите
- Техника за приготвяне на маслено тесто
- Как се правят сушени домати на фурна
- Празнична вечеря в средиземноморски стил със съвети за пазар, тематична украса и примерен график за приготвяне на четиристепенното меню
- 5 неустоими есенни десерта
• Световна кухня – особеностите на еврейската кулинарна традиция и нейните най-атрактивни ястия
• Менюто на известните – кулинарно интервю с актьора Христо Гърбов и неговите любими сезонни рецепти