Есенна вечеря на млади таланти
В черноморската ни гурме столица Варна най-изявените млади кулинарни таланти на България предлагат необикновена есенна вечеря през идващия уикенд.
На 28 ноември, събота, от 19:00 часа варненският ресторант-винарна DIWINE предоставя възможност на всички с интерес към добрата и интересна храна да се насладят на ястия, представящи уменията на бъдещите звезди на кулинарията. Освен сърцето си, младите готвачи ще вложат уменията, които са придобили по време на работата си в престижни български ресторанти.
В екипа за вечерята са събрани на едно място млади професионалсти, носители на най-престижни национални награди. Техните творения ще ви потопят в магията на кулинарията, ще отключат сетивата ви, за да се насладите изцяло на вдъхновеното им меню.
‘’Гледайте на готвенето като на изкуство! Влагайте цялата си енергия, страст и част от себе си в процеса на приготвяне на ястията. Нека всяко произведение бъде Кулинарно Изкуство!’’ Такава е философията на предстоящата вечеря във варненския ресторант Diwine, сътворена от най-изявените млади таланти на България.
МЕНЮ:
Посрещане с коктейл №1 на България за 2015
Запрянка Захариева - Пирдоп ПГТХТ „Никола Димов“
Най-добър млад барман на България 2015, първо място
SweetDevil
бакарди, зелен пъпеш, тирамису, пешан фрут, ананас
-----
Веско Георгиев - Русе, ПГТ „Иван Петрович Павлов“
Най-добър млад готвач на България 2015, четвърто място
Круши & Патешко магре
фризе, рукола, айсберг, кандирано воче, дресинг с анасон и нар
-----
Десислава Бирова - Троян, СОУ „Васил Левски“
Най-добър млад готвач на България 2015, трето място
Крем супа от гулия с черен трюфел и теменужки
-----
Стоян Караиванов - София, Професионална гимназия по туризъм
Млад готвач на Бакхус за 2014
Сашими Сьомга & Махи махи
букет от салатки и свежи кълнове, рибен бульон с уасаби,
мастило от сепия, пълнозърнест хляб от лимец с квас
-----
Ваня Найденова - Варна, ПГТ „Асен Златаров“
Най-добър млад готвач, Габрово 2015 първо място, най-добър млад готвач на България 2015, второ място
Филе от лаврак с хрупкави билкови трохи
върху фригола с жулиени от моркови, лимонов сос
-----
Сорбе от печена дюля с кардамон
-----
Симеон Николов - София, Професионална гимназия по туризъм
Най-добър млад готвач, Велинград 2015, първо място; Най-добър млад готвач на България за 2015, първо място
Пъдпъдък
пълнен със сушени плодове, бри и испански пушен бекон,
полента със сибирски кейл, крем от тиква, сос майдейра
Юлияна Райкова - Варна, ПГТ „Асен Златаров“
Най-добър млад сладкар на България 2015, първо място
Бейлис кейк
поднесен със сладолед от бадеми
Цена на куверта - 48 лева
Ресторант-винарна DIWINE, ВАРНА, събота, 28 ноември 2015, 19:00 часа
телефон за резервации: 087 860 6050
Вечерята се провежда със съдействието на Българска Асоциация за Кулинарна Култура, ПГТ „Асен Златаров“, Гранд Хотел Димят, Terraros Commerce Ltd., Пекарна Хатори, Harmonica, Lagarde, Perilis, Жела