Начало За нас Реклама Контакти

Discover.Vino Бургундия, Елзас и Лоара – в търсене на разнообразието

Снимка за Discover.Vino Бургундия, Елзас и Лоара – в търсене на разнообразието

Елитната Бургундия, изисканият Елзас и магическата Лоара. Дори тези силни думи са недостатъчни, за да се предаде емоцията, която вината на тези три емблеми на Франция ще ви донесат. Невъзможно е да се разкаже за тяx, трябва да ги опитате!

Това може да направите на 24 март от 15:00 до 21:00 часа на първото за 2016 издание на тематичните дегустации Discover.Vino във вече традиционното пространство пред Vintage Club - магазин за вкусове и аромати (София, търговски център на Sopharma Business Towers), откъдето всеки посетител ще може да закупи представените вина, интересни и труднооткриваеми продукти, както и книгите на Gourmet Publishing.

Докато Бургундия впечатлява с драматичните изяви на тероара при пино ноар и шардоне, а в Елзас се създава сдържаният образ на ризлинга, по Долината на Лоара разнообразието е водещата посока – шенин блан, совиньон блан и каберне фран са само три от многобройните сортове, които се винифицират край красивата река.

Но независимо от първичната винена концепция всеки от трите региона се подчинява на идеята, че виното изявява най-доброто от себе си в компанията на храна. Затова за първи път по време на Discover.Vino посетителите ще имат възможността да се насладят на специално подготвена за събитието вечеря в ресторант Pure – току-до мястото на дегустацията. Това всеки може да направи между 18:00 и 22:00 часа.

Четиристепенното меню е изготвено от шеф Йордан Рангелов.

Терин от гъши дроб с глазура от червени боровинки,
пълнозърнести кростини с масло Café de Paris и касис
***
Филе от eсетра, запечено с каперси и риган,
гарнирано с фрикасе от миди и скариди,
хрупкава салата Кресон
***
Гърди от източнобалканско прасе sous-vide със сос от черен трюфел,
чипс от хамон, пресни моркови, брюкселско зеле и
пюре от карамелизиран карфиол
***
Крем брюле с пoширана круша в червено вино и
парчета шоколад, гарнирано с ментов макарон

Кувертите за вечерята са по 39 лв и ще се продават до 22 март онлайн и в магазина Vintage Club.

Кувертът не включва виното. За него може да се погрижите, ако поръчате на чаша от подбраната в ресторанта селекция от Бургундия, Елзас и Лоара, както и от основния винен лист.

Но ако по време на дегустацията сте открили своето любимо вино, купете го от магазина Vintage Club и в ресторант Pure ще се погрижат да ви го сервират заедно с вечерята без такса бутилка.

Ако закупите куверт за вечеря, той ще е и вашият пропуск за Discover.Vino Бургундия, Елзас и Лоара. В противен случай може да си купите, онлайн или в магазин Vintage Club, билет за дегустацията, който до 23 март е на промоционалната цена от 10 лв. Билети ще се продават и на място по време на събитието.

от Меню Март 2016
Коментари