Discover.Vino Бургундия, Елзас и Лоара – в търсене на разнообразието
Елитната Бургундия, изисканият Елзас и магическата Лоара. Дори тези силни думи са недостатъчни, за да се предаде емоцията, която вината на тези три емблеми на Франция ще ви донесат. Невъзможно е да се разкаже за тяx, трябва да ги опитате!
Това може да направите на 24 март от 15:00 до 21:00 часа на първото за 2016 издание на тематичните дегустации Discover.Vino във вече традиционното пространство пред Vintage Club - магазин за вкусове и аромати (София, търговски център на Sopharma Business Towers), откъдето всеки посетител ще може да закупи представените вина, интересни и труднооткриваеми продукти, както и книгите на Gourmet Publishing.
Докато Бургундия впечатлява с драматичните изяви на тероара при пино ноар и шардоне, а в Елзас се създава сдържаният образ на ризлинга, по Долината на Лоара разнообразието е водещата посока – шенин блан, совиньон блан и каберне фран са само три от многобройните сортове, които се винифицират край красивата река.
Следете фейсбук страницата на Discover.Vino Бургундия, Елзас и Лоара за информация за участниците и вината в дегустацията.
Но независимо от първичната винена концепция всеки от трите региона се подчинява на идеята, че виното изявява най-доброто от себе си в компанията на храна. Затова за първи път по време на Discover.Vino посетителите ще имат възможността да се насладят на специално подготвена за събитието вечеря в ресторант Pure – току-до мястото на дегустацията. Това всеки може да направи между 18:00 и 22:00 часа.
Четиристепенното меню е изготвено от шеф Йордан Рангелов.
Терин от гъши дроб с глазура от червени боровинки,
пълнозърнести кростини с масло Café de Paris и касис
***
Филе от eсетра, запечено с каперси и риган,
гарнирано с фрикасе от миди и скариди,
хрупкава салата Кресон
***
Гърди от източнобалканско прасе sous-vide със сос от черен трюфел,
чипс от хамон, пресни моркови, брюкселско зеле и
пюре от карамелизиран карфиол
***
Крем брюле с пoширана круша в червено вино и
парчета шоколад, гарнирано с ментов макарон
Кувертите за вечерята са по 39 лв и ще се продават до 22 март онлайн и в магазина Vintage Club.
Кувертът не включва виното. За него може да се погрижите, ако поръчате на чаша от подбраната в ресторанта селекция от Бургундия, Елзас и Лоара, както и от основния винен лист.
Но ако по време на дегустацията сте открили своето любимо вино, купете го от магазина Vintage Club и в ресторант Pure ще се погрижат да ви го сервират заедно с вечерята без такса бутилка.
Ако закупите куверт за вечеря, той ще е и вашият пропуск за Discover.Vino Бургундия, Елзас и Лоара. В противен случай може да си купите, онлайн или в магазин Vintage Club, билет за дегустацията, който до 23 март е на промоционалната цена от 10 лв. Билети ще се продават и на място по време на събитието.