Chivas Gourmet Salon 2013

Сред гъстата програма от събития през декември за пореден път ще се проведе и луксозният Chivas Gourmet Salon 2013. Времето е от 4 до 6 декември (11:30 - 18:30), а мястото - зала "Триадица" на "Грандхотел София".
Ето някои акценти сред изкушенията на салона:
Качествени високоалкохолни напитки от бранд листа на Перно Рикар България. Ще бъде представена лимитираната серия Chivas Made for Gentleman (Създаден за джентълмени).
Всеки ден от изложението ще е под знака на различна напитка – изисканото шампанско Mumm ще се дегустира на 4 декември, уиски Chivas 12-годишно ще се опитва на 5-и, а финалът е отреден на The Glenlivet, отлежало 12 години.
Салонът предлага и отбрана селекция вина на българските изби Анжелус Естейт, Стримон, Мидалидаре, Вила Юстина, Едоардо Миролио, Мараш, Марвин, Винекс Преслав, Вила Любимец и Тера Тангра. Ще се дегустират и вината на турската изба "Каваклъ Дере", както и италиански вина от различни региони.
Компания "ВиВенда" ще представи за пръв път на българския пазар бавно отглеждано и хранено с царевица френско пиле, както и американски ростбийф и стекове от щата Небраска.
Ще има изненадващи напитки: Crabbie’s - популярна шотландска бира с джинджифил, John Smith’s - най-продаваната червена бира във Великобритания, прочутия ирландски ябълков ликьор Mickey Finn’s, Agwa de Bolivia - уникален ликьор от листа на кока, известната шотландска безалкохолна напитка Irn Bru, Tetley - най-популярният чай във Великобритания, WKD - бутилиран коктейл от Острова и други алкохолни и безалкохолни напитки.
За дегустация ще се предлагат деликатеси от най-висока класа, например единственият по рода си черен пармезан с трюфели, салами и деликатеси без глутен и консерванти - салам Strolghino, направен от най-хубавото месо в бута, Felino, ръчно изработен колбас, Culatello - царското месо в прошутото с наситен вкус и аромат, различни вкусове био ризото без глутен и много други кулинарни уникати от Италия.
Ще бъдат представени трюфели и трюфелни продукти – родно производство на "Кипро и Ко", които притежават собствената трюферия в Странджа планина.
Гостите ще могат да се освежат и с качествените минерални води Acqua Panna и S.Pellegrino.
Кафето е осигурено от My Gourmet World и освен уникални арабика блендове, ще има и подбрани предложения от изключително престижни плантации.
Ще присъстват и сладоледите Gelati, приготвени по занаятчийски рецепти, зад които стои неповторимата италианска традиция.
Предвидена е и благородна надпревара между ресторанти и майстори готвачи. Шеф-готвачите от Евро-Ток България ще се представят със свои спектакли, а един от акцентите в тазгодишното издание на салона е екзотичната азиатската кухня на индийския ресторант "Тадж Махал" и тайландския Blue Moon.
Входът за изложението е с покани или с билет на стойност 10 лева.