Българските кулинарни купи отидоха във Варна и София
В единайстото издание на Кулинарната купа на България, което се проведе в Международен панаир Пловдив от 19 до 21 април, над 130 участници се състезаваха в седем категории.
Готвач на България за 2018 стана Васил Якимов от Института по кулинарни искуства във Варна, а софиянката Стефани Младенов защити миналогодишната си титла на Сладкар на България. Хотелският екип от шеф, сушеф и сладкар Христо Фидов, Георги Раев и Георги Андреев от София се пребори за званието Кулинарен отбор на България.
Ето кои са всички медалисти от състезанията:
Пицар на България
1. Георги Георгиев
2. Мартин Маринов
3. Иван Боянин
Филетиране на риба
1. Цветомир Кръстев
2. Жана Георгиева
3. Валентин Йорданов
Категория Телешко месо
1. Цветомир Кръстев
2. Юлиян Любенов
3. Живко Янчев
Категория Паста
1. Петя Станишко
2. Пенко Пенков
3. Надежда Манева
Готвач на България
1. Васил Якимов
2. Сали Али
3. Александър Енчев
Сладкар на България
1. Стефани Младенова
2. Моника Георгиевич
3. Борис Илиев
Кулинарен отбор на България
1. Христо Фидов, Георги Раев и Георги Андреев
2. Калоян Колев, Андреа Чианг и Данаил Двонин
3. Венко Горчев, Христо Георгиев и Емил Доевски
Кулинарната купа на България се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи.