Българска дегустационна вечеря със Slow Food България
13-ти февруари, четвъртък, във винения бар Grape Central, ул. „Цар Самуил“ 45, София – това са времето и мястото, в които Slow Food България ви кани на първото от поредицата събития, с които отбелязва 10 години от създаването си.
Slow Food е световна организация, създадена, за да съхрани традициите и културата, свързани със селското стопанство и храните, които са застрашени от множество икономически, екологични и социални фактори.
Философията на Slow Food е заключена в три думи: Good, Clean and Fair - храната трябва да е вкусна и от качествени продукти, да е произведена по природосъобразен начин, който не уврежда околната среда и да се произвежда по социално отговорен начин, като производителите получават справедливо възнаграждение за своя труд.
В България Slow Food присъства от 2004 г., като работи по много научни, законодателни и социални проекти, свързани с традиционните селскостопански и хранителни производства. Повече за дейността на Slow Food България ще може да научите по време на благотворителната дегустационна вечеря на 13 февруари.
Петстепенното меню е от ястия, приготвени с уникални български продукти като козя извара от село Горна Бела Речка, месо от родопско късорого говедо, странджански деликатеси, паламуд лакерда от Царево и отлежал кашкавал от Борино. Храната и винената листа за вечерята са създадени от екипа на Grape Central – Ефросия Благоева, Яна Петкова и Иво Игнатов. Към всяка степен на менюто е подбрано вино от български сортове, така че удоволствието и от двата компонента на вечерята да е в най-голяма степен.
Очаквайте още подробности за менюто и винената листа.
Кувертът за вечерята е 44 лв.
Резервации се правят на телефона на Grape Central - 0889 820 444
Събраните от куверите средства ще бъдат използвани за създаване на национална кампания Да възродим уникалните храни.