Бутикови български шоколади на Winter Taste: Сира и шоколад
Winter Taste: Сира и шоколад на 8 февруари е мини изложение с дегустация на различни бутикови шоколади и вина от сира (шираз), пиперливия аристократичен сорт от Южна Франция.
Всеки посетител може да открие необикновени съчетания – интересни и запомнящи се, сред комбинациите на великолепни сири от Стария и Новия свят с бутикови шоколади с необикновено качество и вълшебен вкус.
Ето кои са шоколади ще бъдат представени:
Bio Benjamin с двата си бранда Benjamissimo и Happy Benjamino са шоколади, създадени със страст и задълбоченост от трима млади софиянци – те са био, веган, без глутен, без рафинирана захар, и в същото време се отличават с изключително богат и неповторим вкус. Какаото е подбрано от семейни ферми в Никарагуа и е с най-високо качество, а в във вкуса и аромата фино се намесват различни суперхрани, като чиа, мака, спирулина...
Modica Artisan Chocolates майсторят шоколадите си с любов към вкусното и красивото. Използват внимателно разработвани рецепти и най-добрите суровини, много от тях български – тахани, ядки, билки, подправки, мед. За хармонични съчетания с червените вина от сира те предлагат не твърде горчив черен шоколад, както и по-балансиран – с малина, с годжи бери, трюфели с ягода и джинджър, трюфели с розов пипер…
Casa Kakau са семейни шоколатиери в Пловдив, които следват концепцията bean to bar (от какаовите зърна до блокчето шоколад) – за създаване на шoколад от фини и качествени сортове какаови зърна, селектирани лично от малки ферми в Еквадор, въз основа на ароматния и вкусов профил. Качество и грижа са двете понятия залегнали във философията и работата на фирмата. Важна характеристика е и минимализмът – колкото по-малко съставки, толкова по-добре. Не се добавят соев или слънчогледов лецитин, нито палмови мазнини. Всички шоколади на Casa Kakau са без животински продукти, а флагманският им продукт е черният шоколад Original Dark.
Вината и шоколадите ще се предлагат както за дегустация, така и за продажба на преференциални цени само по време на събитието.
Кога: 8 февруари, четвъртък, от 16:00 до 21:00 часа
Къде: Пред офиса на Gourmet Publishing, Софарма бизнес тауърс – София, Търговски център, етаж 2
Какво: Winter Taste: Сира и шоколад
Вход: 15 лева на място и 12 лева при покупка във Vintage Club.
При покупки в магазин Vintage Club по време на събитието се приспадат 12 лева и в двата случая.
В рамките на Winter Taste: Сира и шоколад ще се проведе и дегустация Супер.Сира за ценители.
Ще се дегустират 8 от най-емблематичните и високо оценявани сири в света.