Балканско вино и Slow Food

Slow Food в България и екипът на Balkans International Wines Competition организират на 18 и 19 май съвместна програма в рамките на Фестивала на BIWC 2013.
Ще бъдат представени вина, които отговарят на концепцията Slow Wine: вина с история, вина от местни сортове или произведени по традиционен начин, вина с изключителни вкусови качества, които съчетават в хармония въздействието върху сетивата, характерните регионални особености, природните условия и личната история на производителя.
Посетителите на щанда на Slow Food ще могат да се срещнат с производителите от България и някои балкански страни и да научат повече за представените вина. Ето и програмата за събота и неделя
18 май, събота
12.00-13.30
Винарна „Братанови”, България
Изба „Царич”, Хърватия
13.30 – 15.00
Изба Disznókő Estate, Унгария
Изба „Марян”, България
15.00 – 16.30
Изба „Музес”, Гърция
Изба "Салла Естейт", България
16.30 - 18.00
Изба „Орбелус”, България
Изба „Милонас”, Гърция
18.00 – 19.00
Изба „Вила Мелник”, България
Изба „Вила Юстина”, България
Изба „Сувла”, Турция
19 май, неделя
12.00 – 13.30
Изба „Вила Мелник”, България
Изба „Вила Юстина”, България
Изба „Сувла”, Турция
13.30 – 15.00
Изба „Орбелус”, България
Изба „Милонас”, Гърция
15.00 – 16.30
Изба „Музес”, Гърция
Изба "Салла Естейт", България
16.30 – 18.00
Изба Disznókő Estate, Унгария
Изба „Марян”, България
18.00 – 19.00
Винарна „Братанови”, България
Изба „Царич”, Хърватия
Младежите между 18 и 26 години ще могат да посетят лекциите и дегустационната шатра на промоционална цена.