Начало За нас Реклама Контакти

Алиментария 2016 подгрява моторите

Снимка за Алиментария 2016 подгрява моторите
Alimentaria Experience - Жоан Рока, един от тримата братя Рока, собственици на El Celler de Can Roca, най-добрият ресторант в света за 2015

През 2016 Alimentaria навършва 40 години като облагодетелстван свидетел на хранително-вкусовата и винената индустрия.

Едно от големите европейски международни изложения за храни и напитки с участие на над 70 държави, подгрява моторите за предстоящото си издание, което ще се проведе от 25 до 28 април 2016 в изложбените палати Gran Víde Fira de Barcelona.

Alimentaria 2016 ще засили своите стратегически позиции в гастрономията, ресторантьорството и хотелиерството, за да гарантира максимални ползи за фирмите изложители и за да отрази изцяло новите тенденции и консуматорски навици.

Заедно с водещите сектори и салони като Intervin – за вино и алкохолни напитки, Intercarn – за месо и месни храни, Interlact– за млечни продукти и Restaurama – продукти и оборудване за ресторантьорството, през 2016 година Alimentariaпредвижда и салона Multiple Foods, където  да намерят своето място производители на продукти от различни подсектори, както и сладкарските фирми и продукти, консерви, масла, международни компании. Този салон ще подслони и продукти, типични за Средиземноморската диета, а също биопродукти, здравословни храни и деликатеси. Изложението предлага и ценната Alimentaria Experience – кръгли маси на кулинарни теми, майсторски класове и демонстрационно готвене на световнопризнати шеф готвачи със звезди от Мишлен.

В сравнение с предишни издания Alimentaria 2016 редуцира броя на салоните до 5, а в същото време увеличава възможностите за участие на изложители, на базата на нови посоки и тенденции в потреблението. Изложението през 2016 цели да открие и промотира всички възможности за международен обмен и да засили връзките между гастрономията, индустрията и туризма. 

Организаторите на INTERVIN, един от основните стълбове на Alimentaria в Барселона и салонът с най-голяма площ на изложението, закачливо обявяват, че с всяко следващо издание голямото изложение „отпушва“ нови пазари за виното. Наистина е така, понеже салонът посветен на виното в рамките на Alimentaria в Барселона, привлича с всяко следващо издание все повече вносители, дистрибутори и търговци на вино, както и представители на хотелско-ресторантьорския бизнес, кетеринг компаниите, специализираните магазини, сомелиери и шеф-готвачи.

Около 650 винарски компании от Испания, Европа и целия свят, са участвали в Intervin през 2014 и са представили богата палитра от червени и бели вина, розета и пенливи, специални вина и високоалкохолни напитки. Основната им цел е, с помощта на Салона, да стигнат до нови пазари. Очаква се през 2016 техният брой да нарастне значително и да се разгърне международното участие, особено европейското.

Vinorum e част от Intervin – пространство, посветено на световната винена култура с дегустации на най-новаторските и провокативни вина в момента – вина, които очертават тенденции и които ще имат значително развитие през идните години.

За водещи на дегустациите, семинарите и майсторските класове се канят утвърдени световни имена на експерти от света на виното.

от Меню Окт. 2015
Коментари