7 идеи за суфле

Soufflé на френски буквално означава "издут, издухан" и се използва за бухнали и въздушни ястия, но достатъчно плътни, за да запазят формата си. Рецептите може да включват месо и колбаси, риба и морски дарове. Едно суфле може и да е десерт, но независимо от типа си винаги е приятна и вкусна изненада на масата.
Ето 7 класически и нестандартни идеи за изключително вкусни суфлета:
1.
Скаридите са обичаен продукт за тези фини предястия, които с фината си текстура и неустоимия си вкус разпалат апетита на блажените хора, на които са сервирани.
2.
Още една традиционна рецепта, която обединява специфичния вкус на спанака с пикантността на дъхавите сирена.
3.
Приложенията на боба съвсем не се изчерпват с чорбата и тази изискана рецепта е пример за наистина вкусно и ефектно ястие с апетитното вариво. Можете да направите суфлето пикантно, като прибавите лют червен пипер. А за по-богат вкус сложете малко горчица.
4.
Пикантните вкусове на синьото сирене и пармиджаното ароматно разцъфтяват с фината и въздушна структура на това класическо суфле.
5.
Не се учудвайте на ванилията в рецептата. Нейното характерно леко мускусно ухание съвсем естествено се свързва със сладкия морски аромат на скаридите, за да направят пухкавото суфле истинска кулинарна звезда.
6.
Митът, че суфлетата са сложни ястия, много лесно се разбива с тази простичка рецепта за скоростно шоколадово удоволствие.
7.
Това суфле се готви по-лесно от другите, защото белтъците не се разделят от жълтъците. Резултатът е не чак толкова бухнало, но много по-устойчиво суфле, което няма да се спадне позорно. Можете дори да го приготвите от предния ден