6 начина да сготвим пъстърва

Пъстървата си съперничи с доста други речни риби за първенството по вкусови качества. Месото и е фино - и като структура, и като аромат, и обикновено се предлага печена на скара. Но шеф-готвачът на menumag.bg Ивелина Иванова е създала многобройни рецепти за тази планинска риба. Ето 6 от най-интересните ястия:
1.
Печена пъстърва със сметана и бадеми
Финото месо на пъстървата чудесно се съчетава с мекотата на сметаната и хрупкавите запечени бадеми. А за да придаде малко свежест на тази рецепта, е избран лимонът.
2.
Може би само в уникалната кухня на Мароко ще срещнете необичайното съчетание на пъстърва с леща, което, уверяваме ви, е много вкусно.
3.
Над горещите винени и лимонови изпарения пъстървата придобива нежна текстура на месото и фин балансиран аромат.
4.
Деликатната пъстърва си партнира по особено вкусен начин с уханните гъби, още повече когато общият характер на ястието е засилен с ароматен вермут.
5.
Печена пъстърва с джинджифил, лайм и кашу
Азиатските съставки като лайма, кокосовото мляко, джинджифила и кашуто са много добър избор за нежната пъстърва.
6.
Пъстърва върху целина в хартия
Печенето в хартия осигурява щадящо готвене за нежното месо на пъстървата, като в същото време много добре смесва ароматите и вкусовете на рибата, зеленчуците и подправките.