5 ястия за великденско меню
Ако планирате голям великденски обяд и искате да излезете малко извън традициите, със сигурност имате нужда от подкрепа. За вас подбрахме пет рецепти, които оформят хармонично и завършено празнично меню.
По Великден и в кухнята понякога стават чудеса. Като тази вариация на прословутата салата от Капри, в която доматите са заменени с ягоди, чиято сладост се балансира от руколата и черния пипер.
Необичайното представяне на традиционната дроб сарма обогатява познатия ѝ вкус със свежестта и полезните свойства на пролетните тиквички.
Рибните ястия са важни за Великден, тъй като един от символите на първите християни е именно рибата. Рецептата открихме в тетрадка със записки от готварски курс от 30-те години на миналия век. Feinschmecker е немският еквивалент на френския гурман и не случайно богатата салата е кръстена така.
В българското кулинарно съзнание думата агнешко повлича след себе си Великден, Гергьовден, пресен джоджен, пресен лук, пресен чесън, още куп зелении и съвсем естествено звучи пролетно и празнично.
Лесното приготвяне на сладкиши е както въпрос на умение, така и на фантазия и добра първоначална идея като тази комбинация от бисквити, суров крем и ягоди.