5 рецепти с авокадо
Зелените плодове с грапава кора са един от големите приноси на американските континенти за световната кулинария наред с фасула, царевицата, тиквата, чушките и доматите. Авокадо е необичайно растение, което натрупва големи количества мазнини - повечето от полезния ненастен тип, в сърцевината на плода подобно на маслините, но за разлика от тях почти не се използва за добив на масло и се консумира изключително и само сурово. Ето 5 идеи как може да се насладите на този забележителен плод:
1.
Салата с авокадо, киви и китайско зеле
Сочноста на портокала и кивито, хрупкавата свежест на китайското зеле и кадифеното усещане от авокадото се допълват по толкова великолепен начин в тази салата, че единственото, което ви остава е да се втурнете, запазвайки все пак някакво достойнство, към плод и зеленчук-а.
2.
Счита се, че гуакамоле е съществувало под някаква форма още по времето на Ацтекската империя, но едва след внасянето на цитрусовите плодове, лука и кориандъра от Азия и Европа добива сегашния си изключително апетитен вид.
3.
Пресните зеленчуци, апетитните скариди и кадифеното авокадо в тази свежа супа създават перфектна хармония на аромати и вкусове изцяло и само за ваше удоволствие.
4.
Много съставки, много вкусове, аромати и цветове - това е типично за повечето индокитайски рецепти включително и за тази свежа и екзотична салата.
5.
Тесто от слънчоглед и стафиди, крем от авокадо и фурми и жизнен цитрусов аромат - необикновеното съчетаване на продукти в тази рецепта вдъхновява, опиянява и разтуптява кулинарните сърца.