5 апетитни ястия с булгур

По нашите земи булгур започва да се прави още през неолита т.е. преди 8000 години, но в традиционната ни кухня рецептите с него не са много популярни. В днешно време близките до кулинарната ни култура турски и близкоизточни вкусове са тези, които връщат пропарената и изсушена пшеница на масата ни.
Ето 5 идеи за приготвянето на този интересен и вкусен продукт:
1.
Тази свежа рецепта с арабски привкус се приготвя за максимално кратко време и не изисква кой знае какви усилия. Но основното ѝ предимство е, че съставките в нея са фино балансирани така, че да се получи едно наистина апетитно ястие.
2.
Арменската комбинация на два азиатски кулинарни символа - булгура и пилафа, е чудесно, леко и хранително ястие, което те оставя сит с минимални на брой калории.
3.
Необичайното представяне на традиционната дроб сарма обогатява познатия ѝ вкус със свежестта и полезните свойства на пролетните тиквички.
4.
Комбинирането на булгур, зеленчуци и агнешко месо под класическа българска заливка за мусака няма начин да не доведе до безспорно вкусен резултат.
5.
По традиция реването се прави от пшеничен грис, но замяната му със ситен булгур дава на сиропирания сладкиш изненадваща и много приятна зърнеста текстура.