Начало За нас Реклама Контакти

5 апетитни ястия с булгур

Снимка за 5 апетитни ястия с булгур

По нашите земи булгур започва да се прави още през неолита т.е. преди 8000 години, но в традиционната ни  кухня рецептите с него не са много популярни. В днешно време близките до кулинарната ни култура турски и близкоизточни вкусове са тези, които връщат пропарената и изсушена пшеница на масата ни.

Ето 5 идеи за приготвянето на този интересен и вкусен продукт:

 

1. 

Булгур с маслини и сирене

Тази свежа рецепта с арабски привкус се приготвя за максимално кратко време и не изисква кой знае какви усилия. Но основното ѝ предимство е, че съставките в нея са фино балансирани така, че да се получи едно наистина апетитно ястие.

 

2.

Булгур пилаф

Арменската комбинация на два азиатски кулинарни символа - булгура и пилафа, е чудесно, леко и хранително ястие, което те оставя сит с минимални на брой калории.

 

3.

Дроб сарма с булгур

Необичайното представяне на традиционната дроб сарма обогатява познатия ѝ вкус със свежестта и полезните свойства на пролетните тиквички.

 

4.

Мусака с булгур

Комбинирането на булгур, зеленчуци и агнешко месо под класическа българска заливка за мусака няма начин да не доведе до безспорно вкусен резултат.

 

5.

Реване с булгур

По традиция реването се прави от пшеничен грис, но замяната му със ситен булгур дава на сиропирания сладкиш изненадваща и много приятна зърнеста текстура.

от Меню Февр. 2015
Коментари