24Kitchen представя непознатата Африка

„Кения: кулинарно приключение“ запознава с екзотичните вкусове на една очарователна и непозната кулинарна култура
От края на май 24Kitchen дава възможност на българските зрители да открият кенийската кухня и култура благодарение на Киран Джетва. Предаването се излъчва всеки петък от 14:25 часа по 24KITCHEN. Поредицата е снимана на фона на спиращи дъха пейзажи, а епизодите разказват откъде идва всеки от необичайните продукти, изобилстващи в страната: нилски костур от езеро Туркана, африкански див мед, диви птици, скариди суахили, боранско говеждо, ндоробско агнешко, палмово вино, раци от Северното крайбрежие.
Киран Джетва е един от най-уважаваните майстор-готвачи в Африка. Неговият поглед за кенийското и африканското кулинарно изкуство, както и познанията му за международните кухни, го правят най-добрият посланик на африканската храна. Киран е собственик на групата Seven Restaurants Ltd, състояща се от Seven Lounge & Grill и Seven Seafood & Grill в Найроби, където той самият е действащ майстор-готвач. Многогодишният му опит като готвач се дообогатява и от факта, че Киран е пътувал и работил на различни места по света като САЩ, Европа, Южна Африка и Австралия. Благодарение на международния си опит и обичта към традиционната кенийска кухня, Киран изгражда кулинарен стил, който той сам описва като „афро-средиземноморско сливане“. Кенийският майстор-готвач споделя с наслада натрупания опит, защото има цел – да разпространи славата на кенийската кухня, от която ключови съставки са морската храна, месо и зеленчуци с най-високо качество, които са в основата на кулинарните му произведения.
„Кения: Кулинарно приключение“ се излъчва още в Холандия, Португалия, Турция, Финландия, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Босна и Херцеговина и Албания, Испания и Франция и е част от поредица с копродуцент FOX International Channels, която представя интересни алтернативни кулинарни традиции и пленяващи култури от цялата ни планета.