Тлъсти риби - видове и приготвяне
Шаран
· Обла риба, сладководна
· Меко месо, нежен вкус
· Най-вкусна - печена, на скара, пържена, на пара
· Заместител - треска
Херинга
· Обла риба, соленоводна
· Влажно и крехко месо, богат вкус
· Добра за печене на скара, на фурна, пържене
· Заместител - скумрия
Скумрия
· Обла риба, соленоводна
· Влажно и твърдо месо, богат отличителен аромат
· Най-вкусна - печена на скара, на фурна, пържена
Сьомга
· Обла риба, соленоводна/сладководна
· Нежно месо, деликатен до богат аромат
· Най-вкусна - печена на фурна, на скара, на пара, задушена
· Заместител - едра морска пъстърва
Морска пъстърва
· Обла риба, соленоводна
· Влажно месо, нежен сладък вкус
· Най-вкусна - печена на скара, на фурна, пържена
· Заместител - сьомга, дъгова пъстърва