Средно тлъсти риби - видове и приготвяне

Кефал
· Обла риба, соленоводна
· Деликатно месо
· Подходяща за пържене, печене на скара, задушаване, печене на фурна
Барбун
· Обла риба, соленоводна
· Деликатно месо с отличен вкус
· Най-вкусна - печена на скара, на фурна, пържена
· Заместител - пъстърва
Риба-меч
· С дебела централна кост, соленоводна
· Твърдо месо, нежен, но отличителен аромат
· Подходяща за печене на скара, на фурна, задушена или на пара
· Заместител - риба тон
Пъстърва
· Обла риба, сладководна
· Нежно месо, деликатен, богат аромат
· Най-вкусна - печена на скара, на фурна, пържена
· Заместител - морска пъстърва, дребна сьомга
Коментари