Никой не е по-голям от хляба!
Наистина няма по-възнаграждаващ труд от приготвянето на пресен хляб. Представете си невероятния божествен аромат на димяща питка със златиста хрупкава коричка и мека уханна вътрешност. Успехът в това начинание се крие в добрите продукти и внимателно спазената технология. Имате нужда само от хубаво брашно, съхранявано на сухо, качествена прясна или суха мая и около 8 минути месене. Обикновено това време е напълно достатъчно да се развие глутена на брашното и тестото престава да лепне. Следва малко търпение при втасването, докато се удвои обемът на тестото и печене при подходяща температура. Логичният изход от цялото това свещенодействие са бурни овации и пожелания за нови опити.
А ако месенето и втасването ви се струват прекалено трудоемки, можете да опитатате вкуса на древността, като си направите плосък индийски хляб без мая, както са го правили и девет хиляди години преди Христа или да пробвате някой от бързите хлябове със сода.