Начало За нас Реклама Контакти

Конфитюр за 5 минути

Снимка за Конфитюр за 5 минути

Ягоди, череши, вишни, кайсии и колекция от плодови бижута

Сезонът на приготвянето на любимите домашни конфитюри започва. Сега можете само за 5 минути да направите великолепен конфитюр от любимите ви плодове, като използвате добавките за мармалади, конфитюри и желета на Dr. OetkerГелфикс Класик 1:1, Гелфикс Екстра 2:1 и лимонена киселина.

С тяхна помощ ще съхраните витамините, цвета и формата на плодовете.

Това е възможно, защото с Гелфикс не е нужно да варите плодовете продължително време, за да постигнете желаната гъстота. В основата на желирането е естественият продукт пектин, който се съдържа във всички плодове. Колкото по-неузрели са плодовете, толкова повече пектин съдържат и толкова по-стегната консистенция ще добият след топлинна обработка. С узряването на плодовете съдържанието на пектина намалява, съответно и гъстотата при желирането отслабва.

Тук идват на помощ Гелфикс Класик и Гелфикс Екстра. Чрез тях се добавя допълнително пектин към сместа от добре узрели и сладки плодове. Гелфикс представлява оптималната пропорция на пектин и естествена лимонена киселина, която е необходима, за да се желира конфитюрът от един килограм плодове. При нагрявяване на плодовата маса с Гелфикс, пектинът от плодовете и този от Гелфикс се свързват с плодовата и допълнително добавената захар. Така след изстиване конфитюрът се желира достатъчно добре. А знаете ли, че пектинът намалява увеличените нива на „лошия холестерол” и подобрява функцията на дебелото черво.

За приготвянето на любимия конфитюр са нужни един килограм плодове и точно претеглено количество захар. Смесете съдържанието на пакетчето Гелфикс с 2 с. л. захар и го прибавете към плодовете в съд за варене. Сложете сместа да заври, след което добавете останалата захар при постоянно бъркане. След като кипне, варете още 3 - 5 минути. Накрая разпределете горещия конфитюр в измити и подсушени бурканчета, затворете ги и ги обърнете с капачките надолу. За по-сладки и зрели плодове се използва Гелфикс Екстра 2:1 с 0,500 кг захар, а за по-твърди и кисели – Гелфикс Класик 1:1 с 1 кг захар. 

Вижте как бързо и лесно се приготвя конфитюр!

Продуктите Гелфикс Класик и Гелфикс Екстра дават широко поле за творчество. Може да сътворите конфитюр или мармалад по ваш индивидуален вкус. При приготвянето на желе от ябълки може вместо бяла захар, да използвате кафява за карамелов вкус. Ягодовия конфитюр може да освежите с малко мента, а мармалада от сини сливи – с щипка канела.

В сезона на ягодите очаровайте вашите близки с превъзходен конфитюр за неделните палачинки. Кухнята на Dr. Oetker ви предлага шест рецепти с ягоди в комбинация с екзотични и нетрадиционни вкусове и аромати:

Опияняващ ягодов конфитюр

Ягодов конфитюр с дъх на мента

Ягодов конфитюр с бял шоколад

Конфитюр от ягоди и малини

Екзотичен конфитюр от ягоди

Ягодов сироп

Юни 2015
Коментари