Начало За нас Реклама Контакти

Четвърти Гастрономически фестивал Премиер в Банско

Снимка за Четвърти Гастрономически фестивал Премиер в Банско
шеф Джанфранко Киарини

От 6 до 22 ноември 2015 за четвърта поредна година петзвездният Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт в Банско ще се превърне в сцена на висшето кулинарно изкуство по време на Гастрономическия фестивал Премиер.

Едни от най-добрите и признати шеф-готвачи от цял свят като Джанфранко Киарини, отец Епифаний, Полихронис Дамалас, Стаматис Цилиас и Петър Йоргов ще отведат гостите на фестивала на гастрономическо пътешествие през невероятни вкусове, които съчетават традиция и модерност. От тайнствата на манастирската кухня на Атон до иновативната японска, през модната италианска и традиционната българска кухня, това невероятно апетитно кулинарно пътешествие ще премине и през единствения град кръстопът на два континента – Истанбул.

Изисканите вечери, образци на гурме кухнята, в допълнение с класните вина на Бибендум и Домейн Бояр и с винените дегустации на водещи сомелиери като Димитър Николов и Марин Атанасов ще отведат всички гости на събитието на едно вълшебно гастрономическо пътешествие към невероятни аромати и вкусове.

Дегустационни вечери:

6 ноември, петък

20:00

Парти по случай откриването на фестивала с екипа на Премиер – вино и коктейлни хапки (само с покани)
 

7 ноември, събота

17:00

Кулинарен клас, воден от отец Епифаний

19:00

Дегустация на вино преди вечеря с Димитър Николов

20:00

Тайнството на манастирската кухня от Света гора - дегустационна вечеря , приготвена от отец Епифаний

 

13 ноември, петък

20:00

Японска кухня - дегустационна вечеря, приготвена от шеф-готвачa Полихронис Дамалас

 

14 ноември, събота

19:00

Дегустация на вино преди вечеря с Кристина Иванова

20:00

Модерна италианска кухня - дегустационна вечеря, приготвена от известния шеф-готвач Джанфранко Киарини

 

20 ноември, петък

20:00

Чистота на усещанията: българска гурме кухня с внимателно подбрани био продукти - дегустационна вечеря, приготвена от шеф-готвачът Петър Йоргов

 

21 ноември, събота

19:00

Дегустация на вино преди вечеря с Марин Атанасов

20:00

Кухнята на Бююкада във фюжън вариант - дегустационна вечеря, приготвена от Стаматис Цилиас, шеф-готвач на Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт

 

шеф Виктор Перес

 

И тъй като желанието и усилията на екипа на фестивала са насочени към популяризиране на гастрономията и българската кулинария, от миналата година те започват да организират практически семинари за професионални готвачи. В сътрудничество с известни партньори на събитието като кулинарното училище Le Cordon Bleu и световния лидер в производството на шоколад Valrhonа през ноември 2014 г. са поканени признати шеф-готвачи, които споделиха своите тайни и опит в два уникални тридневни семинара.

Тази година отново са рганизирани професионални практически семинари, което за пореден път ще бъде уникална възможност за заинтересованите хора от хотелиерския и ресторантьорския бранш да съобразят работата си със световните тенденции.

Семинари за професионалисти

От 11-ти до 13-ти ноември за втори път фестивалът ще посрещне преподавател от Lе Cordon Bleu, прословутата кулинарна академия в света с училища в над 20 страни и с над 20 000 ученика годишно. Шеф-готвачът и преподавател по испанска кухня в Le Cordon Bleu в Мадрид Виктор Перес ще посети България, за да представи пред аудитория от професионалисти в бранша уникална тренинг програма на тема Испанска фюжън кухня и модерни тапас.

В периода 16-18 ноември известният и получил множество награди италиански шеф-готвач Джанфранко Киарини ще представи тридневна тренинг програма на тема Италианска фюжън кухня за бюфет и а-ла-карт ресторанти.

Основната цел на тренинг програмите и практическите семинари е да бъдат показани новостите и модерните тенденции в съвременното готварско изкуство пред професионалистите в бранша, които да почерпят знания и умения от опита на водещи специалисти.

DiVino и Меню са традиционни медийни партньори на фестивала.

Допълнителна информация и подробности за програмата на фестивала можете да получите от новия сайт на събитието и Facebook страницата

Окт. 2015
Коментари