Вегетариански шницели
Вегетарианските ястия се отличават с чудесната способност да съчетават многобройни вкусове и аромати. Тези овесени шницели са добър пример за това, и, разбира се, са забележително вкусни.
СъставНеобходими продукти за 4
- 2 ч. ч. овесени ядки
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
- 5 с. л. счукани орехи
- 3 с. л. брашно от нахут
- 2 с. л. пшеничен зародиш
- 1 яйце
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 1 скилидка чесън, ситно скълцана
- 1 ч. л. кимион
- 1 ч. л. настъргана лимонова кора
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 с. л. нарязан на ситно магданоз
- черен пипер на вкус
- олио за пържене
- за соса:
- 1 ч. ч. кисело мляко
- 1 с. л. каперси или кисели краставички, нарязани на ситно
- 1 щипка сух джоджен
- 1 щипка смлян кимион
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 1 люта чушка, ситно нарязана или 2-3 капки табаско
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Овесените ядки се заливат с 2 ч. ч. гореща вода, добавя се MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука 10 зеленчука и се оставят да набъбнат за 15 мин.
- 2.
Изцеждат се добре от останалата течност и към тях се добавят орехите, брашното от нахут, пшеничният зародиш, яйцето, лукът, чесънът, кимионът, лимоновата кора, лимоновият сок, магданозът и черен пипер. С лъжица се взема от сместа и се пуска в тиган с 2-3 лъжици сгорещено олио.
Пържат се от двете страни, докато се зачервят. - 3.
Продуктите за соса се смесват. Шницелите се поднасят със сос и туршия.