Начало За нас Реклама Контакти

Вегетариански шницели

Снимка за Вегетариански шницели
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Вегетарианските ястия се отличават с чудесната способност да съчетават многобройни вкусове и аромати. Тези овесени шницели са добър пример за това, и, разбира се, са забележително вкусни.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 2 ч. ч. овесени ядки
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • 5 с. л. счукани орехи
  • 3 с. л. брашно от нахут
  • 2 с. л. пшеничен зародиш
  • 1  яйце
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 1 скилидка чесън, ситно скълцана
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л. нарязан на ситно магданоз
  •  черен пипер на вкус
  •  олио за пържене
  • за соса:
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • 1 с. л. каперси или кисели краставички, нарязани на ситно
  • 1 щипка сух джоджен
  • 1 щипка смлян кимион
  • 1 скилидка  чесън, ситно нарязана
  • 1 люта чушка, ситно нарязана или 2-3 капки табаско
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Овесените ядки се заливат с 2 ч. ч. гореща вода, добавя се MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука 10 зеленчука и се оставят да набъбнат за 15 мин.

  2. 2.

    Изцеждат се добре от останалата течност и към тях се добавят орехите, брашното от нахут, пшеничният зародиш, яйцето, лукът, чесънът, кимионът, лимоновата кора, лимоновият сок, магданозът и черен пипер. С лъжица се взема от сместа и се пуска в тиган с 2-3 лъжици сгорещено олио.
    Пържат се от двете страни, докато се зачервят.

  3. 3.

    Продуктите за соса се смесват. Шницелите се поднасят със сос и туршия.


Подходящи типове вина
Дек. 2009
Коментари