Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтета от пушена риба и картофи

Снимка за Кюфтета от пушена риба и картофи
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Леки, с нежна консистенция и засищащи, тези кюфтенца са по-скоро със северняшки произход. Подобни рецепти може да срещнете както в Шотландия, така и Русия, а разбира се, и в скандинавските страни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г картофи
  • 200 г филе от пушена риба (напр. скумрия, сьомга, паламуд), накъсано на малки парченца
  • 2 с. л. нарязан копър
  • 200 г настърган кашкавал
  • 1 лимон
  •  сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се сваряват с кората, обелват се и още горещи се пресоват. Добавят се копърът, кашкавалът и рибата. Сместа се подправя с лимонов сок, фино настъргана лимонова кора, сол и пипер на вкус.

  2. 2.

    Оформят се плоски кюфтета, които се слагат за 30 мин. в камерата да се стегнат. Пекат се на умерен огън по 2-3 мин. от всяка страна в тиган с незалепващо покритие с 1 с. л. олио или зехтин, така че да се позачервят.


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Коментари