Кюфтета от пушена риба и картофи
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Леки, с нежна консистенция и засищащи, тези кюфтенца са по-скоро със северняшки произход. Подобни рецепти може да срещнете както в Шотландия, така и Русия, а разбира се, и в скандинавските страни.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г картофи
- 200 г филе от пушена риба (напр. скумрия, сьомга, паламуд), накъсано на малки парченца
- 2 с. л. нарязан копър
- 200 г настърган кашкавал
- 1 лимон
- сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се сваряват с кората, обелват се и още горещи се пресоват. Добавят се копърът, кашкавалът и рибата. Сместа се подправя с лимонов сок, фино настъргана лимонова кора, сол и пипер на вкус.
- 2.
Оформят се плоски кюфтета, които се слагат за 30 мин. в камерата да се стегнат. Пекат се на умерен огън по 2-3 мин. от всяка страна в тиган с незалепващо покритие с 1 с. л. олио или зехтин, така че да се позачервят.
Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Коментари