Начало За нас Реклама Контакти

Регионална българска кухня и вино

Снимка за Регионална българска кухня и вино

15 март (събота), 12 април (събота), 11 май (неделя), 14 юни (събота) от 10:00 до 16:00 ч.

Ако искате да опитате най-добрите български вина и да сготвите най-интересните и емблематични ястия на българската кухня, заповядайте на курса "Регионална българска кухня и вино".

Веднъж месечно, в продължение на 4 съботни или неделни дни, шеф Ивелина Иванова ще ви разкрие основни похвати и майсторски тънкости от теорията и практиката на съчетаването на вино и храна. Заедно ще сготвите пет от най-характерните и интересни ястия от различни български области, които в края на деня ще бъдат съчетани с четири от топ вината на съответния регион.

Вината и избите, които ги произвеждат, ще бъдат представени от винения журналист и дегустатор, част от екипа на DiVino, Ясен Захариев. 

 

Ето и програмата на курса:

15 март: Тракия и Родопи:

Вино:

Беса Валей, BV, 2009
Едуардо Миролио Брут, зеро досаж
Санта Сара, Приват, мавруд, 2009
Драгомир, Рубин резерва, 2010

Ястия:

Мариновано кисело мляко
Пататник в кора
Печен зрял фасул с манатарки и печени чушки
Катми с пиле по тракийски
Хайдушки кебап печен в глинена кора
Сладкиш "Жадната монахиня"

 

12 април: Северозападна България

Вино:

Боровица, Огнян Цветанов екстра брут премиум кюве
Боровица, Дюкс, 2007
Шато Бургозоне, Совиньон блан, 2011
Боровица, Траминер от късен гроздобер, 2009

Ястия:

Гъбена супа с киселец
Рибник
Пиле лютика
Пълнена агнешка плешка с дроб сарма с лапад
Баница с грозде и извара

 

11 май: Североизточна България

Вино:

Преслав, Рубаят, шардоне, 2009
Салла, Шардоне barrel aged, 2011
Марян, Иван Александър, гранд кюве, 2011
Русе, Левент, family selection, 2011

Ястия:

Катък с печени чушки
Рибена чорба
Лучник
Телешки гювеч с кашкавал
Инжир баклава

 

14 юни: Долината на Струма:

Вино:

Меди Валей, Инканто, шардоне, 2012
Дамяница, No Man's Land Комета, 2010
Орбелус, Prima, Special Sellection, 2011
Синтика, Sinti Reserve, 2008

Ястия:

Кюфтенца от леща с чеснов сос
Пълнен заек с горски гъби
Пиле със зеленчуци и суджук на сач
Бърза пита с масло и кашкавал
Кадаиф с цедено кисело мляко, печени бадеми и сладко от смокини 

 

Цена на курса: 630 лв

Цена за ранно записване: 520 лв

 

Цената за ранно записване е валидна, ако се регистрирате и платите до две седмици преди началото на курса.

Запазване на места без предварително заплащане не се допуска!

Плащането се извършва чрез електронния магазин на Vintageclub.bg

Потвърждение за вашата регистрация ще получите след заплащане на курса.

 

Курсовете се провеждат в модерно оборудваната кухня на Меню в:

Sopharma Business Towers, Търговски център, ет.2 (карта)

ул. "Лъчезар Станчев"  7, София

Осигурен е безплатен паркинг след 18 часа и в събота и неделя.

Всички курсове се провеждат при минимум 6 участника. Максималният брой участници в един курс е 10. 

Ако сте възпрепятствани да посетите курса и ни уведомите до 14 дена преди началото му, заплатената сума ще бъде възстановена.

Ако се откажете 14 или по-малко дена преди началото на курса, заплатената сума няма да бъде възстановена.

Правото за посещение на курса може да бъде отстъпено на друг човек.

 

За информация и записвания:
тел. 0884 940 748
e-mail: menu@menumag.bg

от Меню Ян. 2014
Коментари