Нов сезон в Кулинарно училище Меню
Кулинарно училище Меню започва през март 2015 г. своя девети сезон с много нови и интересни курсове, както и с някои вече познати.
Кулинарно училище Меню предлага подбрани курсове за непрофесионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство.
Началото на Кулинарно училище Меню е поставено преди повече от 3 години и веднага предизивика огромен интерес - повечето от курсовете са попълнени броени дни след обявяването им. Оттогава през училището са преминали стотици хора, които споделят една обща страст - тази към вкусната храна и добрия стил на живот.
Ръководителят и основен лектор на училището, Ивелина Иванова сама подготвя програмата и съдържанието на курсовете, които води, като разчита на дългогодишния си опит на шеф-готвач на списание "Меню" и menumag.bg. Тя черпи вдъхновение както от най-съвременните тенденции на кулинарното изкуство, така и от националните традиции по света и класичeската теория и практика на гастрономията. Ивелина е добър познавач и ценител на виното и използва своите усет и знания в курсовете, за да предложи най-подходящите комбинации на приготвените ястия с качествени вина.
През тази миналата година в към Кулинарно училище "Меню" се присъединява като преподавател и Йоана Петрова, която през този сезон ще води интересни курсове като: Френски макарони, Многолистно тесто и кроасани, Мексиканска кухня и Тосканска кухня.
През новия сезон на Кулинарно училище Меню темите са изключително разнообразни и освен популярните курсове за приготвяне на риба и морски дарове, паста, суши и ориз в домашни условия, са разработени и нови, които ще запознаят обучаващите се с испанската храна, готвене с агнешко месо и класически френски ястия. Предвидени са курсове и за постни ястия, както и за Великден - боядисване на яйца с естествени багрила, приготвяне на козунаци и на празничен великденски обяд.
График на курсовете:
22 февруари 2015 (неделя)
от 10:00 до 14:00 ч. (еднодневен курс)
25 април 2015 (събота)
от 10:00 до 14:00 ч. (еднодневен курс)
24 и 25 февруари 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)
14 март 2015 (събота)
от 10:00 до 16:00 ч.
Курсът на 14 март е изчерпан
26 април 2015 (неделя)
от 10:00 до 16:00 ч.
17 и 18 март 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)
Любими торти и десерти от цял свят
21 и 22 март 2015 (вторник и сряда)
от 10:00 до 16:00 ч. (двудневен курс)
28 и 29 март 2015 (събота и неделя)
от 10:00 до 16:00 ч. (двудневен курс)
31 март и 1 април 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двуденвен курс)
Козунаци и боядисване на яйца с естествени багрила
4 април 2015 (събота)
от 10:00 до 16:00 ч. (еднодневен курс)
8 април 2015 (сряда)
от 10:00 до 16:00 ч. (еднодневен курс)
21 и 22 април 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)
28 и 29 април 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)
12 и 13 май 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)
19 и 20 май (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)
2 и 3 юни 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)
Кухните на Изтока - Мароко и Ливан
16 и 17 юни 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)
27 юни 2015 (събота)
от 10:00 до 16:00 ч. (двудневен курс)
7 и 8 юли 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)
14 и 15 юли 2015 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч. (двудневен курс)