Кулинарно училище Меню - пролет/лято 2014
Кулинарно училище Меню започва през март 2014 своя пореден, седми сезон с нови и интересни курсове, както и с някои вече познати.
Кулинарно училище Меню предлага избрани курсове за непрофесионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство.
начало на курса:
15 март (събота)
продължителност на курса:
4 съботи и недели до 14 юни
10.00 – 16.00 ч.
29 и 30 март (събота и неделя)
10.00 – 16.00 ч.
1 и 2 април (вторник и сряда)
18:00 – 21:00 ч.
8 и 9 април (вторник и сряда)
18:00 – 21:00 ч.
16 април (сряда)
10:00 – 16:00 ч.
26 април (събота)
10:00 – 17:00 ч.
11 май (неделя)
10.00 – 16.00 ч.
17 и 18 май (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч.
25 и 25 май (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч.
27 и 28 май (вторник и сряда)
18:00 – 21:00 ч.
10 и 11 юни (вторник и сряда)
18:00 – 21:00 ч.
14 юни (събота)
10:00 – 16:00 ч.
21 юни (събота)
10:00 – 16:00 ч.
24 и 25 юни (вторник и сряда)
18:00 – 21:00 ч.
1 и 2 юли (вторник и сряда)
18:00 – 21:00 ч.
8 и 9 юли (вторник и сряда)
18:00 – 21:00 ч
12 и 13 юли (събота и неделя)
10:00 - 16:00 часа
Курсовете се провеждат в модерно оборудваната кухня на Меню в:
Sopharma Business Towers, Търговски център,ет.2 (карта)
ул. "Лъчезар Станчев" 5, София
Осигурен е безплатен паркинг след 18 часа и в събота и неделя.
Всички курсове се провеждат при минимум 6 участника. Максималният брой участници в един курс е 10.
Ако даден курс бъде отменен независимо от причината, платената сума се възстановява.
За повече информация и записвания:
тел.: 0884 940 748
e-mail: menu@menumag.bg
Кулинарно училище Меню дава знания и важна информация за:
- хранителното съдържание на продуктите
- физическите свойства на продуктите и реакцията им при топлинна обработка
- основните видове продукти и марки на пазара в България
- възможностите за избор на най-качествените продукти и най-подходящите методи за обработката им
Кулинарно училище Меню представя здравословни методи за обработка на продуктите, чрез които се запазват техните полезни вещества и качества, без да се накърнява вкуса им.
Участниците в курсовете придобиват знания и опитност за основните правила за приготвяне на продуктите съобразно световноизвестната кулинарна школа Cordon Bleu. Използват се и техники и рецепти на знаменити готвачи, адаптирани към домашни условия. Освен това в курсовете се набляга и на презентацията на ястията, така че храната да задоволява и всички естетични потребности на курсистите.
Основен преподавател в Кулинарно училище Меню е Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание Меню, автор на много кулинарни книги и водещ на кулинарни курсове. Ива притежава усет и талант да създава нови вкусни ястия - и в работата си, и у дома, а над 10-годишната й кариера в областта я определя като един от добрите български специалисти.
Кулинарно училище Меню е за всички, които:
- имат специално отношение към храната
- търсят вдъхновение от световните кулинарни тенденции
- интересуват се от вкусно, здравословно и балансирано хранене
- отворени са към нови кулинарни идеи и практически съвети
- искат да експериментират и да стават все по-добри в готвенето