Начало За нас Реклама Контакти

Кулинарно училище Меню - пролет/лято 2012

Снимка за Кулинарно училище Меню - пролет/лято 2012

Кулинарно училище Меню започва през януари 2012 своя пореден, трети сезон с нови и интересни курсове, както и с някои вече познати. За първи път ще се проведе курс, посветен на основните кулинарни техники и умения.

Кулинарно училище Меню предлага избрани курсове за непрофесионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство.

Кулинарно училище Меню отвори врати през месец май с цикъл курсове, някои от които бяха повторени заради големия интерес към тях. Вижте галерията, за да усетите веселата и непринудена атмосфера, обилно залята с вкусове, аромати, цвят и настроение. 

Кулинарно училище Меню дава знания и важна информация за:
- хранителното съдържание на продуктите
- физическите свойства на продуктите и реакцията им при топлинна обработка
- основните видове продукти и марки на пазара в България
- възможностите за избор на най-качествените продукти и най-подходящите методи за обработката им

Кулинарно училище Меню представя здравословни методи за обработка на продуктите, чрез които се запазват техните полезни вещества и качества, без да се накърнява вкуса им.

Участниците в курсовете придобиват знания и опитност за основните правила за приготвяне на продуктите съобразно световноизвестната кулинарна школа Cordon Bleu. Използват се и техники и рецепти на знаменити готвачи, адаптирани към домашни условия. Освен това в курсовете се набляга и на презентацията на ястията, така че храната да задоволява и всички естетични потребности на курсистите.

Основен преподавател в Кулинарно училище Меню е Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание Меню, автор на много кулинарни книги и водещ на кулинарни курсове. Ива притежава усет и талант да създава нови вкусни ястия - и в работата си, и у дома, а над 10-годишната  й кариера в областта я определя като един от добрите български специалисти.

Кулинарно училище Меню е за всички, които:
- имат специално отношение към храната
- търсят вдъхновение от световните кулинарни тенденции
- интересуват се от вкусно, здравословно и балансирано хранене
- отворени са към нови кулинарни идеи и практически съвети
- искат да експериментират и да стават все по-добри в готвенето


График на курсовете:

Гъши дроб - майсторски клас
31 януари и 1 февруари (вторник и сряда)
18:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса

АБВ на готвенето
Начало на курса: 4 февруари (събота)
Продължителност на курса: 6 съботи до 8 юли
10:00 – 16:00 ч
Прочети още за курса

Празнични торти III
11 и 12 февруари (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч
Прочети още за курса

Веган вечеря у дома
28 и 29 февруари (вторник и сряда)
16:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса

Празнично великденско меню
20 и 21 март (вторник и сряда)
18:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса

Козунак и великденски сладки
31 март (събота) - еднодневен курс
1 април (неделя) - еднодневен курс
10:00 – 17:00 ч
Прочети още за курса

Веган ястия и десерти
19 и 20 май (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч
Прочети още за курса

Кухните на Изтока
29 и 30 май (вторник и сряда)
18:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса

Домашна паста
13 и 14 юни (сряда и четвъртък)
18:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса

Основи на захарната декорация
23 и 24 юни (местата са изчерпани)
1 и 2 юли (неделя и понеделник)
10,00 - 16,00 ч
Прочети още за курса

Домашен хляб
14 и 15 юли (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч
Прочети още за курса

Риба и морски дарове
17 и 18 юли (вторник и сряда)
18:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса

 

 

Курсовете се провеждат в модерно оборудваната кухня на Меню в:
Търговски център Европа, сграда 15, офис 1 (карта)
бул. Искърско шосе 7
София 1528
Осигурен е безплатен паркинг.

Курсове се провеждат при минимум 6 участника. Максималният брой участници в един курс е 8.
Ако даден курс бъде отменен независимо от причината, платената сума се възстановява.

За повече информация и записвания:
тел. 02 951 66 34, 089 782 39 52, 088 850 35 30
e-mail: menu@menumag.bg

Март 2012
Коментари