Кулинарно училище МЕНЮ през март - агнешко, домашни птици и яйца
Първите курсове от пролетно-летния сезон на Кулинарно училище МЕНЮ са посветени на изключително важни за световната кулинария продукти като агнешкото и птичето месо. Макар обикновено да се готвят доста кратко, добрата работа с тях изисква сериозна теоретична и практическа подготовка. В допълнение заедно с техниките за приготвяне на домашни птици се усвояват и умения за бульони и сосове с участието на яйца.
8 и 9 март 2016 (вторник и сряда)
от 18:00 до 21:00 ч.
Агнешко месо
Това е най-празничното, най-нежното и пролетно месо от всички. Ако искате да разберете коя част от него по какъв начин е най-подходящо да се приготви и да получите безброй невероятно вкусни идеи, заповядайте да сготвим заедно:
• Агнешка дробсарма в точена кора
• Бавно печено агнешко бутче
• Агнешко с патладжани и маслини
• Агнешко с пресен лук и кашкавал
• Пълнена агнешка плешка
• Лимоново агнешко под кора по гръцки
Още информация за курс Агнешко месо
12 март 2016 (събота)
от 10:00 до 16:00 ч.
Приготвяне на птици, бульони и основни яйчни сосове
Този курс е част от поредицата АБВ – основни кулинарни техники. Посещавайки го, ще усвоите фундаментални готварски умения и ще се научите да приготвяте следните рецепти:
• Пилешки и зеленчуков бульон
• Яйчна, веган и млечна майонеза, сос айоли и шантили
• Печено пиле Spatchcock с лимоново-билково масло
• Пълнена печена пуйка
• Пуешки рулца с песто и бекон
• Патешко филе с розов сос
• Гъши дроб на тиган с боровинков сос и карамелизиран лук