Кулинарно училище Меню - есен/зима 2011
Кулинарно училище Меню предлага избрани курсове за непрофесионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство.
Кулинарно училище Меню отвори врати през месец май с цикъл курсове, някои от които бяха повторени заради големия интерес към тях. Вижте галерията, за да усетите веселата и непринудена атмосфера, обилно залята с вкусове, аромати, цвят и шоколад.
Кулинарно училище Меню дава знания и важна информация за:
- хранителното съдържание на продуктите
- физическите свойства на продуктите и реакцията им при топлинна обработка
- основните видове продукти и марки на пазара в България
- възможностите за избор на най-качествените продукти и най-подходящите методи за обработката им
Кулинарно училище Меню представя здравословни методи за обработка на продуктите, чрез които се запазват техните полезни вещества и качества, без да се накърнява вкуса им.
Участниците в курсовете придобиват знания и опитност за основните правила за приготвяне на продуктите съобразно световноизвестната кулинарна школа Cordon Bleu. Използват се и техники и рецепти на знаменити готвачи, адаптирани към домашни условия. Освен това в курсовете се набляга и на презентацията на ястията, така че храната да задоволява и всички естетични потребности на курсистите.
Основен преподавател в Кулинарно училище Меню е Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание Меню, автор на много кулинарни книги и водещ на кулинарни курсове. Ива притежава усет и талант да създава нови вкусни ястия - и в работата си, и у дома, а над 10-годишната й кариера в областта я определя като един от добрите български специалисти.
Кулинарно училище Меню е за всички, които:
- имат специално отношение към храната
- търсят вдъхновение от световните кулинарни тенденции
- интересуват се от вкусно, здравословно и балансирано хранене
- отворени са към нови кулинарни идеи и практически съвети
- искат да експериментират и да стават все по-добри в готвенето
График на курсовете:
Домашна паста
19 и 20 септември (понеделник и вторник)
18:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса
Суши арт
27 и 28 септември (вторник и сряда)
18:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса
Мъфини
1 и 2 октомври (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч
Прочети още за курса
Празнични торти
22 и 23 октомври (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч
Прочети още за курса
Регистрирай се и купи сега
Шоколадови бонбони
25 и 26 октомври (вторник и сряда)
18:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса
Регистрирай се и купи сега
Домашен хляб
5 и 6 ноември (събота и неделя) - местата са запълнени
26 и 27 ноември (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч
Прочети още за курса
Регистрирай се и купи сега
Тайните на ориза
15 и 16 ноември (вторник и сряда)
18:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса
Регистрирай се и купи сега
Коледни сладки
3 и 4 декември (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч
Прочети още за курса
Регистрирай се и купи сега
Празнична вечеря
13 и 14 декември (вторник и сряда)
18:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса
Регистрирай се и купи сега
Курсовете се провеждат в модерно оборудваната кухня на Меню в:
Търговски център Европа, сграда 15, офис 1 (карта)
бул. Искърско шосе 7
София 1528
Осигурен е безплатен паркинг.
Курсове се провеждат при минимум 6 участника. Максималният брой участници в един курс е 8.
Ако даден курс бъде отменен независимо от причината, платената сума се възстановява.
За повече информация и записвания:
тел. 02 951 66 34, 089 782 39 52, 088 850 35 30
e-mail: menu@menumag.bg