Начало За нас Реклама Контакти

Кулинарно училище Меню - есен/зима 2011

Снимка за Кулинарно училище Меню - есен/зима 2011

Кулинарно училище Меню предлага избрани курсове за непрофесионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство.

Кулинарно училище Меню отвори врати през месец май с цикъл курсове, някои от които бяха повторени заради големия интерес към тях. Вижте галерията, за да усетите веселата и непринудена атмосфера, обилно залята с вкусове, аромати, цвят и шоколад.

Кулинарно училище Меню дава знания и важна информация за:
- хранителното съдържание на продуктите
- физическите свойства на продуктите и реакцията им при топлинна обработка
- основните видове продукти и марки на пазара в България
- възможностите за избор на най-качествените продукти и най-подходящите методи за обработката им

Кулинарно училище Меню представя здравословни методи за обработка на продуктите, чрез които се запазват техните полезни вещества и качества, без да се накърнява вкуса им.

Участниците в курсовете придобиват знания и опитност за основните правила за приготвяне на продуктите съобразно световноизвестната кулинарна школа Cordon Bleu. Използват се и техники и рецепти на знаменити готвачи, адаптирани към домашни условия. Освен това в курсовете се набляга и на презентацията на ястията, така че храната да задоволява и всички естетични потребности на курсистите.

Основен преподавател в Кулинарно училище Меню е Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание Меню, автор на много кулинарни книги и водещ на кулинарни курсове. Ива притежава усет и талант да създава нови вкусни ястия - и в работата си, и у дома, а над 10-годишната  й кариера в областта я определя като един от добрите български специалисти.

Кулинарно училище Меню е за всички, които:
- имат специално отношение към храната
- търсят вдъхновение от световните кулинарни тенденции
- интересуват се от вкусно, здравословно и балансирано хранене
- отворени са към нови кулинарни идеи и практически съвети
- искат да експериментират и да стават все по-добри в готвенето


График на курсовете:

Домашна паста
19 и 20 септември (понеделник и вторник)
18:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса

Суши арт
27 и 28 септември (вторник и сряда)
18:00 – 20:30 ч
Прочети още за курса

Мъфини
1 и 2 октомври (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч
Прочети още за курса

Празнични торти
22 и 23 октомври (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч
Прочети още за курса
 
Регистрирай се и купи сега

Домашен хляб
5 и 6 ноември (събота и неделя) - местата са запълнени
26 и 27 ноември (събота и неделя)
10:00 – 16:00 ч
Прочети още за курса

Регистрирай се и купи сега

 

Курсовете се провеждат в модерно оборудваната кухня на Меню в:
Търговски център Европа, сграда 15, офис 1 (карта)
бул. Искърско шосе 7
София 1528
Осигурен е безплатен паркинг.

Курсове се провеждат при минимум 6 участника. Максималният брой участници в един курс е 8.
Ако даден курс бъде отменен независимо от причината, платената сума се възстановява.

За повече информация и записвания:
тел. 02 951 66 34, 089 782 39 52, 088 850 35 30
e-mail: menu@menumag.bg


 

Септ. 2011
Коментари