Кулинарно училище Меню
Кулинарно училище Меню е нов цикъл от избрани курсове за непрофесионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни – източник на вдъхновение за всеки в кухнята у дома.
Кулинарно училище Меню дава знания и важна информация за:
- основните съставки на хранителните продукти
- физическите свойства на продуктите и реакцията им при топлинна обработка
- основните видове продукти и марки на пазара в България
- възможностите за избор на най-качествените продукти и най-подходящите методи за обработката им
Кулинарно училище Меню представя здравословни методи за обработка на продуктите, чрез които се запазват техните полезни вещества и качества, без да се накърнява вкуса им.
Участниците в курсовете придобиват знания и опитност за основните правила за приготвяне на продуктите съобразно световноизвестната кулинарна школа Cordon Bleu. Използват се и техники и рецепти на знаменити готвачи, адаптирани към домашни условия.
Основен преподавател в Кулинарно училище Меню е Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание Меню, автор на много кулинарни книги и водещ на кулинарни курсове. За Ивелина Иванова готвенето е повече от професия или хоби. Магистър по стопанско управление, със специализация по икономика на прехода във Финландия, тя започва да се занимава професионално с кулинария преди 10 години. Ива притежава усет и талант да създава нови вкусни ястия - и в работата си, и у дома.
Кулинарно училище Меню е за всички, които:
- имат специално отношение към храната
- търсят вдъхновение от световните кулинарни тенденции
- интересуват се от вкусно, здравословно и балансирано хранене
- отворени са към нови кулинарни идеи и практически съвети
- искат да експериментират и да стават все по-добри в готвенето
Тайните на ориза
8 и 9 юни (сряда и четвъртък)
18:00 – 20:30 ч
Прочетете още за курса
Шоколадова мания
11 и 12 юни (събота и неделя) местата са изчерпани
16 и 17 юли (събота и неделя) местата са изчерпани
10:00 – 16:00 ч
Прочетете още за курса
Бързо и вкусно всеки ден
18 юни (събота)
10:00 – 15:00 ч
Прочетете още за курса
Празнични торти
25 и 26 юни (събота и неделя) местата са изчерпани
10:00 – 16:00 ч
Прочетете още за курса
Суши у дома
6 и 7 юли (сряда и четвъртък)
18:00 – 20:30 ч
Прочетете още за курса
Курсовете се провеждат в модерно оборудваната кухня на Меню в:
Търговски център Европа, сграда 15, офис 1 (карта)
бул. Искърско шосе 7
София 1528
Осигурен е безплатен паркинг.
Курсове се провеждат при минимум 6 участника. Максималният брой участници в един курс е 8.
За повече информация и записвания:
тел. 02 951 66 34, 089 782 39 52, 088 850 35 30
e-mail: menu@menumag.bg