Френско сладкарство с Мик Купър
Кулинарно училище Меню винаги е отворено за всякакви нови идеи и възможности. Така съвсем естествено се стигна до създаването на съвсем нов курс, воден от Мик Купър. Читателите на menumag.bg и списание "Меню" със сигурност познават Мик и работата с деца от социални домове чрез благотворителната неправителствена организация Phoenix Inspire.
Темата на новия курс е френското сладкарство и той се състои от три части, които може да се посетят независимо една от друга.
Сладкото пътешествие започва на 18 април с торта “Сент Оноре” (Gateau St. Honoré), за която се използват парено и многолистно тесто, сладкарски крем и крем "Дипломат", както и фина карамелена украса.
На 23 май заедно с Мик куристите ще приготвят сладкиша Рум Баба и тарта с лимонов крем.
20 юни пък е денят, посветен на тартата с бадемов пълнеж (Frangipane tart) и милфьой с ягоди (малини) и рози.