Френска кухня и вино в Кулинарно училище МЕНЮ
Едва ли има човек, изкушен от добрата храна, който да остава безразличен при споменаването на френската кулинария. Няма по-прочут извор от нея за вдъхновение на шеф-готвачите от всички континенти. Френското кулинарно наследство е повлияло всички кухни от западния свят до такава степен, че се е превърнало във всепризнат символ на качество и престиж.
Така че, ако обичате финеса на френските ястия и искате да се насладите на вечните класики, заповядайте на 23 юли (събота) в Кулинарно училище МЕНЮ на курса Френска кухня и вино, за да сготвите заедно с шеф Ивлина Иванова невероятни ястия, които ще опитате в компанията на великолепни вина от Бургундия и Елзас.
Какво ще сготвите:
Бургундска салата
Суфле със скариди и ванилия
Писаладиер
Патешки гърди с ябълков мус
Петел във вино
Gateau moelleux
Винен лист:
La Chablisienne Vaulorent Chablis Premier Cru 2012
Domaine Schlumberger Grand Cru Pinot Gris Spiegel 2011
Domaines Schlumberger Grand Cru Gewurtztraminer Kessler 2010
Domaine Louis Latour Santenay Premier Cru 2013