Начало За нас Реклама Контакти

Спанак със сусам и чесън на тиган

Снимка за Спанак със сусам и чесън на тиган
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Макар и приготвено само от пет продукта, всеки от които има свой индивидуален характер, това оригинално пролетно ястие е добра идея за всеки повод, който ви събира с любими хора около трапезата. Поздравете ги с нашето спаначено предложение.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 1 с.л. зехтин
  • 2 ч.ч. спанак, почистен и нарязан на едро
  • 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
  • 1 с.л. сусам
  • 1 с.л. портокалов или лимонов сок
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зехтинът се загрява и в него се слага чесънът. Щом стане ароматен, но без да се зачервява, се добавя сусамът. Разбърква се.

  2. 2.

    Сипва се спанакът и се разбърква много бързо, само да позавехне. Подправя се с със сол и пипер на вкус, налива се лимоновият сок и се сервира.

  3. 3.

    Спанакът се поднася с препечени филийки или като гарнитура към печено месо.

Вариации: * Добавете запържен бекон.

Подходящи типове вина
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари